U sredu o promeni političkog sistema

Izvor: Akter, 18.Maj.2015, 11:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U sredu o promeni političkog sistema

Sastanak akcionog tima o promeni političkog sistema zakazan je za sredu, 20. maj, rekao je danas agenciji Beta šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke Zoran Babić

Babić , koji je na čelu akcionog tima.

Sastanak je zakazan za 14.00 časova u Domu narodne Skupštine Srbije, a na njemu će biti reči o tome ko bi još, sem parlamentarnih stranaka, trebalo da bude deo tog tima, kazao je Babić.

Kako je i ranije objašnjavao, naprednjaci smatraju >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << da bi deo tima trebali da budu i predstavnici vanparlamentarnih stranaka, civilnog društva, nezavisni intelektualci, predstavnici SANU i međunarodne zajednice.

Nakon što se odredi broj članova tima, moći će da se počne s predlaganjem tema daljih sastanaka, rekao je Babić.

Jedna od tema koju bi naprednjaci mogli da predlože, kako su ranije najavljivali, jeste smanjenje broja poslanika sa 250 na 125 do 150.

Predsednica Skupsstine Srbije Maja Gojkovich krajem aprila je inicirala formiranje Akcionog radnog tima parlamenta koji bi trebalo da se bavi "suštinskim promenama političkog sistema u državi". Te promene na kraju bi dovele i do promene Ustava Srbije.

Nastavak na Akter...






Povezane vesti

Babić: U sredu o promeni političkog sistema

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Maj.2015

Sastanak akcionog tima o promeni političkog sistema zakazan je za sredu, 20. maj, rekao je danas agenciji Beta šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke Zoran Babić, koji je na čelu akcionog tima...Sastanak je zakazan za 14.00 časova u Domu narodne Skupštine Srbije, a na njemu će biti reči...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.