U očekivanju trojnog sastanka

Izvor: RTS, 05.Jul.2012, 14:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U očekivanju trojnog sastanka

Posle kruga biletarnih razgovora stranaka o formiranju nove vlade, očekuje se trojni sastanak predstavnika koalicija oko SNS-a, SPS-a i URS-a. Početkom sledeće nedelje znaće se datum nastavka konstitutivne sednice parlamenta, kaže Slavica Đukić Dejanović.

19.15 - Sutra će biti održan sastanak lidera koalicija oko SNS-a i SPS-a i predstavnika >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << URS-a o formiranju nove vlade, potvrđeno RTS-u.

Političke stranke koje učestvuju u razgovorima o formiranju nove vlade završile su biletarne razgovore i sada se očekuje trojni sastanak predstavnika koalicija oko Srpske napredne stranke, Socijalističke partije Srbije i Ujedinjenih regiona Srbije, rečeno je agenciji Beta.

U strankama koje učestvuju u pregovorima o novoj vladi nije precizirano kada će biti održan taj trojni sastanak.

Ranije je najavljeno da će budući partneri u vladi napraviti detaljan koalicioni sporazum, a da će koordinator za izradu tog sporazuma biti vršilac dužnosti predsednika SNS-a Aleksandar Vučić.

Potpredsednica Socijalističke partije Srbije Slavica Đukić Dejanović kaže da razgovori o novoj vladi idu "uobičajenim tokom".

"Zaključujem da će se početkom iduće sedmice znati kada će biti nastavljena konstitutivna sednica parlamenta na kojoj ćemo birati predsednika i potpredsednike Skupštine", rekla je potpredsednica SPS-a.

Ona očekuje da će nastavak sednice biti iduće sedmice, kako je ranije najavio i predsednik SPS-a Ivica Dačić.

Predstavnici SNS-a i URS-a razgovarali su juče u sedištu SNS-a o formiranju nove vlade.

Predstavnici URS-a su 3. jula o formiranju vlade razgovarali s mandatarom Ivicom Dačićem, koji je posle sastanka rekao da postoji parlamentarna većina i da očekuje da sledeće nedelje bude održana sednica Skupuštine Srbije na kojoj će biti izabran predsednik parlamenta, a potom i sednica na kojoj će biti izabrana nova vlada.

Dačić je tada rekao da će socijalisti, Srpska napredna stranka i URS ubrzo "finalizirati koalicioni sporazum koji će potpisati sve strane".

SNS i SPS su prve razgvore o novoj vladi imali 29. juna u sedištu SNS-a u Beogradu.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić dao je 28. juna Dačiću mandat da sastavi novu vladu,  nakon što ga je koalicija SPS–PUPS–JS uverila da je okupila većinu i da će u toj većini biti SNS i URS.
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.