U Temerinu formirana nova većina na čelu sa SNS

Izvor: Blic, 26.Sep.2014, 21:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Temerinu formirana nova većina na čelu sa SNS

Odbornici Srpske napredne stranke, Pokreta socijalista, Socijalističke partije Srbije, Srpske radikalne stranke, Srpskog pokreta obnove i Grupe građana "Zajedno za promene" u Skupštini opštine Temerin podneli su zahtev za sazivanje sednice te skupštine na kojoj bi trebalo da dođe do promene lokalne vlasti.

Dosadašnja vladajuća koalicija u Temerinu, koju su činili odbornici Demokratske stranke, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Demokratske stranke Srbije, Nove Srbije, Demokraske stranke vojvođanskih Mađara, Saveza vojvođanskih Mađara i nezavisni poslanici, izgubila je većinu jer su odbornici iz redova SPS odlučili da uskrate podrškoj toj koaliciji.

Prema zakonu i poslovniku Skupštine opštine Temerin nova sednica lokalnog parlamenta u Temerinu mora biti zakazana u roku od 15 dana. Kako je novinarima rečeno ispred zgrade opštine u Temerinu, gde je predat zahtev za sazivanje sednice, novonastala većina u temerinskoj opštini kandidovaće predsednika Opštinskog odbora SNS Đuru Žigu za novog predsednika Skupštine opštine Temerin.

"Godinama unazad svedoci smo zaustavljanja u razvoju opštine Temerin kako u pogledu komunalne infrastrukture, tako i pogledu putne mreže, socijalne zaštite i privrede i red je da se tome stane na put", rekao je Žiga novinarima, dodajući da SNS kao stranka koja je na poslednjim republičkim izborima u Temerinu osvjila 48 odsto glasova, ubuduće može, zajedno sa koalicionim partmnerima, da se uhvati u koštac sa svim problemima. Lokalni parlament u Temerinu ima 33 odbornika.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.