Tužilaštvo odgovorilo Vučiću: Nemamo saznanja o susretu političara i Luke Bojovića

Izvor: Blic, 28.Feb.2012, 17:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tužilaštvo odgovorilo Vučiću: Nemamo saznanja o susretu političara i Luke Bojovića

Aleksandar Vučić, zamenik šefa Srpske napredne stranke, u pismu specijalnom tužiocu nije naveo direktna saznanja o famoznom susretu visokog državnog službenika i Luke Bojovića 2008 godine, već je, kako saznaje “Blic” naveo da informacija o tom susretu postoji u sudskim predmetima.

Prema ranijim Vučićevim izjavama, taj susret dogodio se u kafiću "Prive” u Beogradu, kako bi se Luka Bojović upozori da beži iz Srbije.

U Specijalnom tužilaštvu, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << međutim, tvrde da ni u jednom predmetu nemaju informaciju o sastanku bilo kog visokog državnog funkcioenta i Bojovića.

U tužilaštvu navode i da su odmah nakon dobijanja pisma, pozvali Aleksadra Vučića da dostavi podatke o susretu "visokog državnog funkcionera i Luke Bojovića 2008. godine”.

Tužilac za organizovani kriminal, Miljko Radisavljević izjavio je za "Blic” da ni u krivičnim postupcima koji su pokrenuti protiv Bojovića ni u drugim, takvih saznanja nema.

- Verujem da će Aleksandar Vučić dostaviti tužilaštvu informaciju u kom sudskom postupku je iznet podatak o susretu, ko je izvor, kao i druge relevantne podatke koji mogu biti od značaja za dalji rad tužilaštva, a koje će tužilaštvo, naravno proveriti. Informaciju o tome očekujem do kraja nedelje - izajavio je Radisavljević za "Blic”.

Tužilac je još jednom pozvao da se ozbiljne i poverljive informacije tužilaštvu dostavljaju direktno" jer svako drugačije postupanje onemogućava profesionalni rad i vodi u nepotrebnu politizaciju predmeta".

Povezane vesti: Dačić: Policija nije dobila zahtev za reagovanje povodom Vučićevih tvrdnji Vučić specijalnom tužiocu dostavio ime funkcionera koji se sastajao sa Bojovićem

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.