Tepić će tražiti međunarodnu ekspertizu o poslovanju Telekoma: Dali novac Žeželju da kupi Kurir

Izvor: NoviMagazin.rs, 19.Avg.2020, 13:40

Tepić će tražiti međunarodnu ekspertizu o poslovanju Telekoma: Dali novac Žeželju da kupi Kurir

Potpredsednica Stranke slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić iznela je danas tvrdnje na osnovu bilansa poslovanja Telekoma Srbija da je ta državna kompanija obezbedila vlasniku Kurira Igoru Žeželju 10 miliona evra da kupi taj list i Adria media grupu.

"SNS uprava' Telekoma je naših 10 miliona evra iz Telekoma uplatila firmi Žeželja, a on posle prebacio taj avans drugoj ćerki firmi koja se onda >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << kao naredno pravno lice pojavljuje kao firma koja je kupila tabloid Kurir. Još jednom zahtevam i od Telekoma i svih Žeželjevih firmi da pokažu bruto bilanse i druge izveštaje i neka me demantuju", rekla je Tepić na konferenciji za novinare ispred zgrade Telekoma Srbija.

Tepić je navela da je Žeželj registrovao kupovinu 4. januara 2019. godine, a četiri dana ranije u bilansu stanja telekoma za 2018. na poziciji 15 su iskazani dati avansi u iznosu od 14 miliona evra.

Ona je dodala da se tada u poslovanju Igora Žeželja javlja i dodatnih 28 miliona evra, a da je godinu dana ranije imao 2.000 evra.

"Odakle mu 28 miliona evra, ko mu ih je dao, jer je njegov prihod bio tek 600 miliona dinara. Ne postoji ni osnov da se zaduži, a kamoli da uspe da dobije po zakonu 28 miliona evra", rekla je ona.

Ona je upitala šta se kriju "ako je sve tako transparentno i nikad bolje u poslovanju, naročito Telekoma" i zašto se "lažiraju" podaci da ta kompanija vredi četiri milijarde evra.

"Kada mi jasno čujemo da će on možda vredeti toliko tek za tri godine. A sa čim se danas suočavamo? Da je 'SNS uprava' obezvredila Telekom, utrostručila njegov dug za samo dve godine", kazala je ona.

Ona je zato ponovo iznela zahteve da se formira nezavisnu stručnu komisiju koja će obaviti nadzor nad poslovanjem Telekoma i da državni revizor javno objavi izveštaj o radu kompanije.

Najavila je da će sve podatke o poslovanju tih firmi danas uputiti "na sve relevantne međunarodne adrese", kako bi međunarodna javnost saznala "kako rukovodstvo u ime države zloupotrebljava imovinu i novac građana i države samo da bi uspostavio monopol u medijima i samo za održavanje rejtinga partije i bratije".

"Tražiću međunarodnu ekspertizu nezavisnih stručnjaka i spoljašnjih. Pa da vidimo hoćemo li ikada saznati kako se arči naš novac", naglasila je Tepić.

Govoreći o rukovodstvu Telekoma, za koje tvrdi da radi za vladajuću Srpsku naprednu stranku, ona im je poručila da se "ne prikrivaju iza kampanja da se ovde radi o politici".

"Računica je jasna. Zadužili ste Telekom, povećali ste mu dug na više od milijardu evra, a prihod ste mu povećali tek za tri miliona. Podnesite izveštaje, dajte nam bruto bilanse, izveštaje iz banaka, sve papire o transakcijama i avansima. Drugačije, budite sigurni, odgovaraćete za sve ovo mnogo pre nego što se nadate", naglasila je ona.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Marinika Tepić: Evo dokaza da je Žeželj našim parama, preko Telekoma, kupio Kurir

Izvor: Luftika.rs, 19.Avg.2020

Potpredsednica SSP Marinika Tepić je na današnjoj konferenciji za medije rekla kako je samo četiri dana pre nego što je registovana kupovina “Adria media grupe” od strane Igora Žeželja, “Telekom” u bilansu stanja za 2018. godinu iskazao avans od 14 miliona evra.. . To je navela u kontekstu...

Nastavak na Luftika.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.