Sutra nastavak usaglašavanja koalicionog sporazuma

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Jul.2012, 14:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sutra nastavak usaglašavanja koalicionog sporazuma

BEOGRAD -

Stranke koje učestvuju u razgovorima o formiranju nove vlade sutra će nastaviti rad na sporazumu koji bi koalicije oko Srpske napredne stranke (SNS), Socijalističke partije Srbije (SPS) i Ujedinjeni regioni Srbije (URS) trebalo da potpišu u utorak, 10. jula, rečeno je danas agenciji Beta.

U >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << SNS su naveli da bi sutra, uoči potpisivanja koalicionog sporazuma, trebalo da se nastavi usaglašavanje svih pojedinosti, a kako je ranije najavio lider SNS Aleksandar Vučić, nova vlada biće formirana oko 24. jula.

Mandatar za sastav nove vlade i lider SPS Ivica Dačić najavio je da će sutra sa svojim koalicionim partnerima iz Partije ujedinjenih penzionera Srbije i Jedinstvene Srbije razgovarati o principima rada nove vlade koje je u petak predložio SNS.

Dačić je juče rekao da resori u novoj vladi još nisu podeljeni, ali da je okvirno bilo reči da će koalicija oko SNS dobiti osam ministarstava, koalicija oko SPS pet i URS dva.

Lider URS Mlađan Dinkić juče je kazao da će nova vlada imati 15 ministarstava i 17 članova, a da će URS u novoj vladi dobiti finansije i privredu, regionalni razvoj i lokalnu samoupravu i evropske integracije.

Kako je ranije kazao Dinkić, osam segmenata koalicionog sporazuma su državna politika, ekonomsko-socijalna politika, pravna država i vladavina prava, borba protiv korpucije i kriminala, reforma držvane uprave, departizacija, decentralizacija i sloboda medija.

Prema ranijim najavama, početkom sedmice trebalo bi da bude poznato i kada će biti nastavljena konstitutivna sednica Skupštine Srbije na kojoj će biti izabrani predsednik i potpredsednici parlamenta.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.