Susret Foruma žena SNS u Novom Sadu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Dec.2014, 19:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Susret Foruma žena SNS u Novom Sadu

Forum žena Gradskog odbora SNS Novi Sad organizovao je danas, u Master centru Novosadskog sajma, susret Foruma žena opštinskih i gradskih odbora naprednjaka iz cele Srbije.

Tom susretu prisustvovale su članice foruma žena iz 35 opštinskih i gradskih odbora u Srbiji, a sastanku su, kao gosti, prisustvovali gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i poslanice u republičkom parlamentu i pokrajinskoj skupštini iz redova SNS.

Predsednica Foruma žena SNS u >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Novom Sadu Mia Kostić rekla je Tanjugu da je današnji sastanak prvi tog tipa i da mu je cilj da pruži podršku ženama i njihovom aktivnijem učešću u društvenom životu Srbije.

"Cilj sastanka je da ojačamo mrežu Foruma žena SNS i pospešimo međusobnu saradnju gradskih i opštinskih odbora, te da damo podršku društvenoj aktivnosti žena i njihovom bavljenju politikom", rekla je Kostić dodajući da je današnji sastanak i prilika za jedno lepo prednovogodišnje druženje dama.

Ona je kazala da se u SNS i te kako promoviše rad žena, a kao primer navela je činjenicu da po prvi put u pojedinim savetima predsednici su žene, a pored toga za mesto guvernera, potpredsednika vlade, predsednika Skupštine Srbije i na čela ministarstava, od strane SNS, predložene su i imenovane žene.

"Ovaj sastanak je i prilika da se poruči ženama da se aktivnije bave politikom jer ih ni stranke ne mogu promovisati ako one same nisu aktivne", rekla je Kostić.

Na skupu se obratila i državni sekretar u Ministarstvu poljoprivrede i zaštite životne sredine Stana Božović koja je rekla da svi pokazatelji govore da žene nisu u ravnopravnom položaju sa muškarcima i to u svim aspektima društvenog života.

"Srpska napredna stranka je na delu pokazala koliko uvažava žene, a za to su najbolji primer Jorgovanka Tabaković, Zorana Mihajlović, Maja Gojković, Jadranka Joksimović i mnoge druge", rekla je Božović dodajući da žene u SNS imaju snažnu podršku od strane svojih kolega, a pre svega predsednika stranke Aleksandra Vučića.

Organizator današnjeg skupa Forum žena Novog Sada formiran je pre godinu dana i trenutno broji više od 300 članica, a kako je istaknuto na današnjem sastanku jedan je od najaktivnijih foruma žena u SNS.
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Susret Foruma žena SNS u Novom Sadu

Izvor: Blic, 28.Dec.2014, 00:33

Forum žena Gradskog odbora SNS Novi Sad organizovao je danas, u Master centru Novosadskog sajma, susret Foruma žena opštinskih i gradskih odbora naprednjaka iz cele Srbije...Tom susretu prisustvovale su članice foruma žena iz 35 opštinskih i gradskih odbora u Srbiji, a sastanku su, kao gosti, prisustvovali...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.