Sumnje da je i načelnik Babović bio u Nikšiću bez potvrde, jer je stalno na službenom putu

Izvor: JužneVesti.com, 05.Feb.2021, 09:55

Sumnje da je i načelnik Babović bio u Nikšiću bez potvrde, jer je stalno na službenom putu

Na desetine komentara, mejlova i poruka stiglo je novinarima Južnih vesti da je upravo načelnik Nišavskog okruga i funkcioner lokalnog SNS-a Predrag Babović organizovao put u Nikšić, odakle su proterani niški naprednjaci, kao i da je i sam bio tamo, ali na drugoj lokaciji. Do njega je već danima nemoguće doći jer je stalno na službenom putu, a u stranci ili kažu da nisu nadležni ili ne odgovaraju >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << na pitanja.

Navodeći ga kao organizatora puta u Crnu Goru, mnogi koji su se javili redakciji su upravo Babovića označili kao nekog koji je “ključni igrač” za akcije niških naprednjaka u Nikšiću.

On je, navodno, izbegao proterivanje jer nije bio smešten u hotelu gde su bile i njegove stranačke kolege koje je posetila policija.

Sve su ovo puleni Nacelnika okruga Babovića... njemu treba postaviti pitanja i njegovoj "desnoj ruci" Vojvodiću…

Zašto se ne oglasi poverenik SNS-a u Nišu Zvezdan Milovanović koji je sa Peđom Babovićem slao ove ljude mečki na rupu??? Mogli su da stradaju ni krivi ni dužni!

Da li je Vojvodić zaposlen kod načelnika Babovića koji ih je i okupio za ovaj put?

A glavni vođa ove grupe Babović se izvukao?

Po čijem nalogu je Babović okupljao ove mlade Nišlije? Da li ce odgovarati bar pred njihovim roditeljima za ovo hapšenje?

Pozdravio Vas načelnik Babović s važnog državnog zadatka van zemlje.

Sve njih je okupljao Babović - samo su neki od komentara.

Poverenik niškog SNS Zvezdan Milovanović se prošlog vikenda javio novinarima i pojasnio da stranka nema veze sa odlaskom nekih njihovih članova u Nikšić, a dodao je i da bi on išao da su ga zvali.

Ko je pozivao i organizovao, do danas nema objašnjenja. Milovanović sada na pitanje o Baboviću nije odgovorio.

Članica Glavnog odbora SNS-a Dragana Sotirovski rekla je da to nije njena nadležnost.

Za aktivnosti načelnika Okruga nisam zadužena ni u izvršnoj vlasti, ni stranački - rekla je Sotirovski.

Novinari Južnih vesti su od ponedeljka svakodnevno pokušavali da stupe u kontakt sa načelnikom Nišavskog okruga Predragom Babovićem i provere navode da je organizovao grupu za odlazak u Crnu Goru, ali bezuspešno.

Sastanak sa naelnikom Školske uprave; foto: OkrugSekretarica je svaki put imala isti odgovor.

Načelnik je na službenom putu. Pozovite kasnije - govorila je.

Nije želela da kaže i gde je otišao ili gde to svakoga dana putuje, ali je uzela broj telefona novinara uz obećanje da će se načelnik javiti. To se još nije desilo.

Babović se nije javljao ni na mobilni telefon koji je poznat redakciji, a nije odgovorio ni na SMS.

Na sajtu Okruga su dostupne informacije da je Babović držao sastanake 29. januara, sa načelnikom Školske uprave i 1. februara. Tada je održan Kolegijum kojem je prisustvovao, kako se vidi na slikama, i jedan od “proteranih” Vladimir Vojvodić čime je potvrđeno da je on i zaposlen u Okrugu.

Na kolegijumu i Vojvodić; foto: Okrug

29. januara se i pojavila vest o proterivanju Nišlija iz Crne Gore, a tog dana je tamošnja policija i sprovela akciju “Stranac” u kojoj su otkriveni niški naprednjaci bez radne dozvole.

Dan pre toga je u Opštini Medijana održan Savet za kontrolu rada javnih preduzeća čiji je član i Jelena Denić (SNS), još jedna od proteranih. U Opštini su potvrdili da ona sastanku Saveta nije prisustvovala.

Jelena Denić nije bila na sastanku pomenutog Saveta koji je održan 28. januara ove godine, svoje odsustvo nije pravdala, jer nije u obavezi da to čini - rekli su u Medijani.

Podsetimo, njih osmoro je proterano iako su imali ugovore sa Novom srskom demokratijom kojoj su, kako je objašnjeno, pomagali oko izbora.

U Crnu Goru će moći tek maja meseca, a njihov crnogorski poslodavac, lider NSD Andrija Mandić najavio je zbog proterivanja krivične prijave protiv gradonačelnika i načelnika policije u Nikšiću.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.