Sud vratio mandate radikalima u SO Kikindi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Nov.2008, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sud vratio mandate radikalima u SO Kikindi

KIKINDA - Mandati 17 odbornika izabranih na listi Srpske radikalne stranke (SRS) koji su prešli u novoosnovanu Srpsku naprednu stranku (SNS) biće vraćeni radikalima, presudio je Okružni sud u Zrenjaninu.

Presuda je doneta po tužbi Opštinskog odbora SRS iz Kikinde, jer ostavke 17 odbornika koje su aktivirane još 16. septembra >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << nisu stavljene na dnevni red poslednjeg zasedanja Skupštine opštine

Kikinda.

Na lokalnim izborima 11. maja 2008. godine od ukupno 39 odborničkih mandata SRS je osvojila 17, a potom je svih 17 odbornika na čelu sa Branislavom Blažićem, donedavnim predsednikom opštine, prešlo u SNS Tomislava Nikolića.

Blažić, koji je sada lider Opštinskog odbora SNS, izjavio je na današnjoj konferenciji za novinare da je od 39 kandidata za odbornike sa liste SRS, sada 37 u SNS-u, dok radikali imaju samo dva na izbornoj

listi.

On je ocenio da će, zato, po presudi Okružnog suda, 15 mandata "viška" biti podeljeno strankama koje nisu osvojile većinu u kikindskom parlamentu. To je razlog za nove lokalne izbore u Kikindi, istakao je Blažić.

On je ocenio da će inicijativu SNS sigurno podržati Demokratska stranka Srbije i Liberalno demokratska partija, a možda i Socijalistička partija Srbije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Radikali ne mogu da iskoriste vraćene mandate

Izvor: Mondo, 08.Nov.2008

Mandati 17 odbornika u Kikindi izabranih na listi SRS koji su prešli u novoosnovanu Srpsku naprednu stranku biće vraćeni radikalima, presudio je Okružni sud u Zrenjaninu. Problem je što je od 39 radikalskih kandidata 37 prešlo u Nikolićeve redove.

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.