Sučeljavanje-Borba bez kompromisa?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Feb.2021, 14:21

Sučeljavanje-Borba bez kompromisa?

Kao jedan od ključnih ciljeva nove vlade Srbije, predsednik Srbije i lider Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić najavio je borbu protiv mafije, rekavši da će se država sa njima izboriti i "sve te klanove rasturiti maljem u glavu". Dokle se stiglo u borbi protiv mafije, 100 dana nakon formiranja nove Vlade Srbije, i da li nam je danas jasnije na šta je, ili na koga je predsednik mislio kada je nagovestio da >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << postoji otvorena povezanost između kriminalnih grupa i državnih funkcionera, uključujući i sektor bezbednosti?

Kako da razumemo gotovo svakodnevne bombastične vesti o ubistvima, sačekušama, pucnjavama, bacanju eksplozivnih naprava na javne objekte, hapšenju vođe navijača, a posebno vesti o aferi prisluškivanja predsednika koja na naslovnicama tabloida poprima dramatične obrise? Da li je ikada igde zabeležen slučaj da se predsednik jedne države ilegalno prisluškuje? Hoćemo li ikada saznati pravu istinu o tome? Šta bi mi kao građani trebalo da znamo o borbi protiv mafije, i da li nas tabloidizacija ovih tema odvlači od suštine problema? Da li je borba sa mafijom mnogo ozbiljnija od onoga kako se u javnosti doživljava, i može li se saplesti o zamke sveopšte politizacije u našem društvu?

Stavove sučeljavaju:

BOŽIDAR SPASIĆ, bivši šef specijalnog tima Državne bezbednosti

MILAN ĐUKIĆ, advokat

MARKO MATIĆ, Centar za odgovorne medije

BOJAN BILBIJA, urednik političke rubrike u listu "Politika"

Autorka emisije: Aleksandra Popović

Emisiju emitujemo u sredu, 3. Februara u 21čas na RTV 1

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.