Stranke u akciji davanja krvi

Izvor: RTS, 01.Avg.2013, 19:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stranke u akciji davanja krvi

Članovi SNS-a i DS-a odazvali se akciji dobrovoljnog davanja krvi. Naprednjaci poručili da će se uvek odazivati sličnim akcijama kojima se može spasiti nečiji život. DS pozvao sve građane da se priključe akciji i tim humanim gestom pomognu onima kojima je pomoć najpotrebnija.

Funkcioneri i članovi Srpske napredne stranke dali su krv na Trgu Republike, gde su poručili da će se SNS, kao odgovorna stranka, uvek odazivati sličnim akcijama kojima se može >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << spasiti nečiji život. Članovi omladine Demokratske stranke dali su krv i pozvali građane da tim humanim gestom pomognu onima kojima je pomoć najpotrebnija.

Krv su, između ostalih, dali ministar prirodnih resursa, rudarstva i prostornog planiranja Milan Bačevivć i šef poslanika SNS Verobljub Arsić.

Bačević je novinarima na Trgu Republike rekao da je on jedan od građana koji se odazvao akciji za koju smatra da je verovatno najhumanija kojoj se čovek može odazvati jer dati krv znači spasiti nečiji život.

"Zadovoljan sam što vidim ovde veliki broj članova Srpske napredne stranke, poslanike, funkcionere. SNS je ozbiljna stranka i ništa ne prepušta slučaju i siguran sam da će uvek da se odazove akcijama, posebno humanitarnim, kao što je ova", rekao je Bačević koji je naveo da je ovo prvi put ove godine da daje krv.

I Arsić je naveo da se SNS uvek odaziva humanitarnim akcijama, kao i da će njeni funkcioneri, poslanici, članovi, nastaviti da dobrovoljno daju krv jer današnja akcija nije sporadičnog karaktera.

SNS će, dodao je Arsić, učestvovati u akcijama dobrovoljnog davanja krv dokle god u našim zdravstvenim ustanovama ima potrebe za krvlju.

Arsić je rekao i da se akcija ne održava samo u Beogradu, nego širom Srbije, za šta je kao primer naveo Gradski odbor SNS iz Požarevca koji je pre nekoliko nedelja imao sličnu akciju.

I članovi omladine Demokratske stranke danas su dobrovoljno dali krv, odazivajući se na apel Instituta za trasfuziju krvi povodom nestašice sa kojom se suočava ova institucija, saopštila je ta stranka.

DS je u saopštenju pozvala sve građane Srbije da se priključe akciji dobrovoljnog davanja krvi i tim humanim gestom pomognu onima kojima je pomoć najpotrebnija.

Institut za transfuziju krvi apelovao je pre nekoliko dana na građane da dobrovoljno daju krv, nakon što su se bolnice suočile s nestašicom.
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

SNS i DS dobrovoljno dali krv

Izvor: Akter, 01.Avg.2013

Članovi Srpske napredne stranke i Demokratske stranke se priključili akciji dobrovoljnog davanja krvi na Trgu Republike

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.