Stojković: Naprednjaci rade danas ono što su radikali radili u Zemunu 90-tih

Izvor: Beta, 15.Nov.2020, 19:45

Stojković: Naprednjaci rade danas ono što su radikali radili u Zemunu '90-tih

Autor knjige o građanskom otporu radikalskoj vlasti u Zemunu '90-tih "Okupirani grad" Dragan Stojković rekao je da naprednjaci u Srbiji danas rade isto ono što su radikali radili u Zemunu u poslednjoj deceniji prošloga veka.Stojković, koji je i građanski aktivista i izdavač, rekao je u intervjuu za portal Al Džazira da je SRS '90-tih bio "pretis lonac" koji se danas pretvorio u SNS lokomotivu.On je istakao da sve što je započeto u Zemunu sa urbanističkim divljanjem nastavljeno danas na jednom višem nivou, a da je vrhunac - projekat "Beograd na vodi"."Da se razumemo – vizija 'Beograda na vodi' nije sporna, postojala je mnogo decenija ranije, ali ovakva realizacija, bez poštovanja osnovnih pravnih procedura, bez stručne i javne rasprave, predstavlja samo nastavak onog nasilja koje je započeto bespravnom gradnjom po Zemunu i okolini 1997. godine", rekao je Stojković.Prema njegovim rečima, u suštini nema razlike izmedju radikala i naprednjaka, osim u promeni imena partije i "u promenjenim odelima, preuzetoj političkoj agendi neoliberalizma koja se, obogaćena nacionalizmom, pretvara u varijetet savremenog totalitarizma, lične diktature i fašizma".Stojković podseća da su od početka svoje vladavine u Zemunu, radikali - kao što to rade danas naprednjaci na nivou države - "gazili zakone i prisvajali javno dobro, ...

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Stojković: Naprednjaci rade danas ono što su radikali radili u Zemunu ’90-tih

Izvor: Danas, 15.Nov.2020

Autor knjige o građanskom otporu radikalskoj vlasti u Zemunu '90-tih "Okupirani grad" Dragan Stojković rekao je da naprednjaci u Srbiji danas rade isto ono što su radikali radili u Zemunu u poslednjoj deceniji prošloga veka.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.