Stevanović: Naprednjaci ruše i Kragujevac

Izvor: Press, 26.Nov.2013, 00:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stevanović: Naprednjaci ruše i Kragujevac

"Srpska napredna stranka želi da sruši vlast i to je neverovatan pritisak, a socijalisti su pokazali pravo lice, nešto što nisam očekivao kada su napustili sednicu Skupštine", rekao je Stevanović u intervjuu gradskoj Radio-televiziji Kragujevac, koji je u celosti, u štampanom izdanju, objavljen na sajtu gradske uprave Kragujevca.

Stevanović je rekao da je SPS za nejga protivnik posle, kako je rekao, izjave lidera socijalista da će učestvovati u obaranju vlasti.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Press << />
"To su sada znači moji protivnici, pa pustite me da sa svojim protivnicima uradim ono šta treba da se uradi sa protivnicima koji su umislili da su neko", rekao je Stevanović, odgovarajući na pitanje šta će se desiti sa SPS-om u Kragujevcu, posle napuštanje nedavne sednice gradskog parlamenta na kojoj su se odbornici izjašnjavali o poverenju predsedniku Skupštine grada Saši Mileniću.

Na pitanje novinara hoće li Kragujevac opet biti pod nekim udarom i kakva je poruka građanima, Stevanović je odgovorio "da će Kragujevac biti pod udarom, da će mediji pokušati da odigraju važnu ulogu, kada će pokušati da skrenu pažnju građana sa nečeg što se zove život, kroz raznorazne laži i priče".

"Spreman sam da se sa tim suočim, ne branim ja vlast po svaku cenu, voleo bih da izađemo na izbore i da ti izbori budu na proleće", rekao je Stevanović i naveo "da neće dozvoliti da mu podmeću bilo šta i da će se boriti do kraja da ono što je započeo i završi".

Vladajuća većina kragujevačke Skupštine potvrđena je u petak, 22. novembra kada su se odbornici glasovima 48 odborika od ukupno 87 izglasali poverenje predsedniku Skupštine Saši MIleniću iz URS-a.

Da li će većinu imati i na usvajanju budžeta za narednu godinu, na sednici koja će, prema nekim najavama, biti održana početkom decembra, pokazaće vreme.

Nedavno napuštanje sednica odbornika iz SPS-PUPS-JS i današnje saopštenje kragujevačkih socijalista koji kažu da URS nameće jednoumlje, nagoveštaj su da će socijalisti izaći iz vladajuće koalicije.

Da li će vladajuću kolaciju, u kojoj URS ima 36 odbornika, napustiti SPO i LDP sa šest odbronika i D S S sa pet, nema zvaničnih izjava, ali se nezvanično može čuti da će uskoro doći do promene vlasti u Kragujevcu i da je nova većina dogovorena. 

U opoziiji u ovom gradu su SNS sa 16 i D S sa 12 odbornika.

Stevanoviću je, inače, ovo četvrti mandat gradonačelnika, a treći uzastopni, tako da on 13. godinu rukovodi lokalnom samoupravom.
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.