Stefanović: Razvijati preduzeća

Izvor: B92, 24.Feb.2014, 17:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stefanović: Razvijati preduzeća

Novi Sad -- Potpredsednik SNS-a Nebojša Stefanović kaže da ulaganja u mala i sređa preduzeća, samozapošljavanje i forsiranje realnog sektora moraju biti državni prioritet.

Stefanović je u Novom Sadu razgovarao sa privrednicima tog grada i okoline.

On je pri tom kazao da će država izjednačiti status domaćih i stranih investitora jer, kako je rekao, svako ko želi da investira mora imati državni prioritet.

"Treba da suzbijemo sivu ekonomiju i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << obezbedimo uslove da oni koji privređuju i plaćaju porez mogu lepo da žive od svog rada", rekao je Stefanović, dodajući da država treba i da obezbedi uslove da vlasnici malih i srednjih preduzeća osete da država vodi računa o njima.

Po Stefanovićevim rečima, država u cilju pomaganja privrednicima treba da spusti referentne kamatne stope kako bi bankama omogućila da i one spuste kamate na kredite sa grejs periodima.

Stefanović je rekao novinarima da je država obezbedila 200 miliona dolara za razvoj mehanizacije, sistema za navodnjavanje i stočarstva, pojasnivši da će ta sredstva biti realizovana do kraja godine.

"Prethodnih desetak godina mnogi su zaboravili da pričaju sa privredicima i da čuju njihovo mišljenje. Siguran sam da je neophodno što češće razgoarati sa vlasnicima malih i srednjih preduzeća kako bi rešavali probleme sa kojima se oni susreću", rekao je Stefanović, koji je i predsednik Narodne skupštine Srbije.

Na pitanje novinara kako će država da obezbedi izvoz zdravstveno bezbedne hrane, Stefanović je kazao da u tom delu imamo velike mogućnosti, ali da je najveći problem nedovoljna količina robe potrebne za izvoz na tržišta Evropske unije ili Rusije.

"Često sami proizvođači ne iskazuju želju za izvozom, pa vrlo teško obezbeđujemo dovoljne količine zdravstveno bezbedne hrane, kolike su potrebne tržištima na koja treba da je izvezemo", rekao je Stefanović.

On je razgovarao sa osam privredika, od kojih su šest vlasnci malih i srednjih preduzeća, a dva poljoprivrednih gazdinstava.
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Stefanović: Ulagati u samozapošljavanje

Izvor: Akter, 24.Feb.2014

Potpredsednik SNS-a Nebojša Stefanović kaže da ulaganja u mala i sređa preduzeća, samozapošljavanje i forsiranje realnog sektora moraju biti državni prioritet

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.