Stefanović: Imamo viziju za Beograd

Izvor: B92, 12.Sep.2013, 11:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stefanović: Imamo viziju za Beograd

Beograd -- Potpredsednik SNS Nebojša Stefanović kaže za B92 da SNS ima viziju kako da Beograd bude bolji, ali da još nisu razmatrali ko će biti budući gradonačelnik.

"Govorili smo ranije šta treba da se menja u Beogradu, veća decentralizacija, upozoravali na korupciju. Dogodilo se nekoliko stvari koje ukazuju da je vreme da se pokrene inicijativa za promenu vlasti u Beogradu", rekao je Stefanović >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << gostujući u Kažiprstu na B92.

On objašnjava da je vreme da se vlast promeni, pošto ne postoji značajniji projekat u Beogradu koji se sada realizuje, već da Đilas koristi svoju poziciju za borbu protiv političkih protivnika.

"Možete da vidite nastupe u skupštini, u medijima. Gradonačelnik ne može tako da se ponaša. Prvo je govorio da je Vučić nešto najbolje što vlada ima, onda kaže da je diktator. Mi kao stranka nismo doneli konačnu odluku. Mi smo doneli inicijativu da se pokrene smena, tu zvaničnu inicijativu smo predložili Vučiću. Očekujem pre 25. septembra da ćemo imati odluku Glavnog odbora SNS i da ćemo onda moći da pričamo sa DSS i SPS. Mi nećemo da sednemo u fotelje“, kaže Stefanović.

On objašnjava da SNS nije govorio konkretno o nekim scenarijima.

"Ne bežimo ni od izbora. Razgovaraćemo sa svima, ideja je da sa SPS i DSS da razgovaramo“, kaže Stefanović.

Govoreći o predlogu da se gradonačelnik bira direktno, Stefanović kaže da je licemerno da DS sada predlaže tako nešto, a oni sami su 2008. promenili izborni sistem. On kaže da je protiv toga da se razmatra kada je i iz kojih razloga taj predlog došao.

"Da li postoji mogućnost da se izborni sistem menja neposredno pred izbore? To treba da uradi republička vlast. Da li onda i svaka sledeće vlast treba da menja izborni sistem pred izbore?“, kaže Stefanović i dodaje da se seća da su u nekim opštinama 2004. bile blokade zbog direktnog načina izbora.

Na pitanje ko je kandidat SNS za gradonačelnika, Stefanović kaže da nisu još razgovarali o kadrovskim rešenjima, nego samo o programu.

"U SNS ima mnogo kandidata koji bi mogli da budu gradonačelnici", kaže Stefanović. On dodaje da, ako se Vučić izjasni da je za izbore u Beogradu, počeće razgovori sa gradskim odborima SPS i DSS.

Stefanović dodaje da SNS razgovara i sa ljudima u Vojvodini, pošto su lokalni izbori pokazali da popularnost SNS raste. To nam daje legitimitet da menjamo vlast, kaže on.

Govoreći o njegovim ranijim izjavama da bi Aleksandar Vučić trebalo da bude premijer, on je rekao da je lider SNS okončao razgovore o tome.

"Vučić je sam stavio tačku na tu priču, ne bih da se uvlačim u to. To je moj stav, da smatram da je najbolje rešenje za Srbiju da Vučić bude premijer. Ali on je stavio tačku na tu priču“, kaže Stefanović i dodaje da smatra da je Vučić idealni kandidat za premijera, pošto je njegova energija "najsnažnija u zemlji" i najviše građana ima poverenja u njega.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.