Stanković iz Narodne: Naprednjaci se upisali za putne troškove, pa opstruirali raspravu o smeni Gašića

Izvor: JužneVesti.com, 14.Jun.2023, 18:35

Stanković iz Narodne: Naprednjaci se upisali za putne troškove, pa opstruirali raspravu o smeni Gašića

Dva puta po pet minuta trajale su sednice Skupštine Srbije na kojoj je trebalo da se razmatra smena ministra policije Bratislava Gašića, traženje odgovornosti za tragedije u Beogradu i Mladenovcu i izveštaj REM-a o izveštavanju o slučajevima nasilja. Zbog nedostatka kvoruma sednica je, nakon jednog pomeranja danas, odložena za četvrtak ujutru, a u skupštinskoj sali nisu bili brojni poslanici iz vladajućeg SNS-a >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << iako su se upisali za putne troškove, kaže Đorđe Stanković, poslanik Narodne stranke iz Niša.

Na dnevnom redu tri tačke; foto: printscreen Današnja sednica imala je tri tačke - Izveštaj o nadzoru programa od oktobra 2022. do marta 2023. sa posebnim osvrtom na slučajeve nasilja koje je podnelo Regulatorno telo za elektronske medije, zatim i dve tačke koje su i zahtevi sa protesta "Srbija protiv nasilja": Predlog odluke o obrazovanju Anketnog odbora radi utvrđivanja činjenica i okolnosti koje su dovele do masovnih ubistava u Beogradu i Mladenovcu, utvrđivanje propusta i preuzimanje odgovornosti nadležnih i mera, kao i predlog o smeni ministra policije Bratislava Gašića koji je podneo 61 poslanik.

Međutim, poslanici nisu imali priliku da o tome raspravljaju jer je sednica prvo odložena za sat vremena kasnije, a potom i za dan kasnije - u četvrtak, 15. jun.

Prvi put petominutnoj sednici su prisustvovala 74 poslanika, što je utvrdio predsednik Skupštine Vladimir Orlić.

Vi tražili i ovu sednicu i ovu raspravu, a niste došli. Uopšte nije smešno. Kvorum daje većina poslanika, 30, računajući i mene i potpredsednicu. Ovo je sramota što radite. Ovo je šegačenje i sa Skupštinom i sa narodom - rekao je predsednik Skupštine.

Sednica je odložena na jedan sat i opet je trajala samo 5 minuta. Bilo je, prema elektronskom prijavljivanju, 78 narodnih poslanika što nije dovoljno za kvorum za koji treba prisustvo 84 člana Skupštine.

Stanković: "Nećemo dozvoliti da se opstriše rad Parlamenta Srbije"; foto: Printscreen Prema tvrdnjama poslanika Narodne stranke iz Niša Đorđa Stankovića, broj poslanika koji se upisao da je došao i tako preuzeo putne troškove daleko je veći i ispunio bi kvorum.

Kada nije u interesu SNS-a, u njihovom je maniru da vređaju i viču ili u ovom slučaju, ne dođu na sednicu. Poslali su broj poslanika tačno da nam nedostaje za kvorum. Konstantno su pratili naš broj poslanika. Nemoguće da stoprocentni broj poslanika opzicije bude u sali, a suština je da je njih preko 130 bili upisano za putne troškove, a bar još 50 ljudi iz Beograda je bilo prisutno. Njih je bilo preko 170, ali nisu bili u sali i nismo imali kvorum kako bismo krenuli sa radom - kaže Stanković.

Članovi opozicije su spremni za sutrašnji najavljeni nastavak sednice.

Moguće je da i sutra bude ista situacija, da oni dođu, upišu se za putne troškove i da se ne pojave na sednice. Čekamo da se održi sednica. Ako bude ponovo opstrukcije, preuzećemo nove korake i nećemo dozvoliti da se opstriše rad Parlamenta Srbije - dodao je Stanković.

Nastavak sednice je u četvrtak, 15. juna od 10 sati.

Kukavice iz SNS-a ali i koalicioni partneri, se ne pojavljuju u sali, medjutim redovno su se upisali za troškove puta.

Potpisi su vezani samo za poslanike van Beograda, jer poslanici iz Beograda ne dobijaju troškove, tako da ih je prisutno bar još… pic.twitter.com/nHO9d9X6Tz

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ukoliko ni danas ne bude kvoruma da se raspravlja o smeni Gašića, opozicija kaže - imaće odgovor

Izvor: Radio 021, 15.Jun.2023, 07:20

Odlaganje sednice Skupštine Srbije na kojoj je trebalo da počne rasprava o smeni ministra policije Bratislava Gašića, zbog nedostatka kvoruma govori da vlast beži od moralne i političke odgovornosti.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.