Srpske partije na 4 liste u Bujanovcu

Izvor: JužneVesti.com, 24.Mar.2016, 16:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpske partije na 4 liste u Bujanovcu

Uprkos tome što je u više navrata najavljivano i pregovarano da se predstavnici srpskih partija za predstojeće lokalne izbore nađu na jednoj zajedničkoj listi, kompromis nije postignut i jedinstvo je izostalo, tako da je u Bujanovcu 14 političkih opcija podeljeno na 4 liste.

Prvu listu predvodi Srpska napredna stranka u koaliciji sa SRS, Ujedinjenom seljačkom strankom, PUPS-om, Udruženjem >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << penzionera, Pokretom socijalista i sa Grupom građana “Trajko Trajković”.

Nenad Mitrović, prvi čovek bujanovačkih naprednjaka pokušao je, nakon inicijative o jedinstvenoj listi koju je pokrenuo Života Matić, novinar i predsednik PUPS-a u ovoj opštini, da organizuje više sastanaka sa svim političkim opcijama koje predstavljaju Srbe u ovoj multietničkoj opšini, kako bi, kako kaže, jedinstveno nastupili na predstojećim izborima.

Nama je jedinstvo bilo krajnji cilj kako se ne bi “rasipali glasovi”, ali sa druge strane, socijalistima i još nekim opcijama nije se dopalo što bi lista u svom nazivu imala ime Aleksandra Vučića, a što je nama potpuno neshvatljivo - kaže Mitrović.

Problem oko naziva liste, prema rečima Siniše Mitića, predsednika okružnog odbora SPS-a, za njih je bio neka vrsta ultimatuma na koji nisu želeli da pristanu.

Na drugoj listi nalaze se Grupa građana “Stojanča Arsić”, Tadićeva SDS i Ljajićeva SDPS. Treću političku opciju predstavljaju na zajedničkoj listi SPS, JS i SPO, dok Demokratska stranka u Bujanovcu na izbore izlazi samostalno.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.