Srećković: Saradnja sa SNS nije moguća

Izvor: Blic, 12.Feb.2011, 12:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srećković: Saradnja sa SNS nije moguća

BEOGRAD - Potpredsednik Srpskog pokreta obnove i ministar za dijasporu Srđan Srećković uveren je da saradnja te stranke sa Srpskom naprednom strankom nije moguća, a, zbog suštinskih programskih razlika, ni saradnja Demokratske stranke i naprednjaka.

"U ovom trenutku ne samo da ne verujem da je moguća saradnja SPO i Srpske napredne stranke u okviru neke vlade, već sam uveren, uprkos nekim medijskim spekulacijama, da je nemoguća i saradnja naprednjaka i DS", naveo je >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << danas Srećković u intervjuu Tanjugu.

On je mišljenja da SNS želi da formira vladu sa DS, ali da se to neće desiti, pošto ne bi bilo ni u interesu te dve stranke, ni u interesu države, a, kako je dodao, usporilo bi proces reformi.

"Srpska napredna stranka je nastala iz Srpske radikalne stranke i oni nikako ne mogu pobeći od istorije i svega što su činili dok su bili deo radikala - udarne pesnice režima koji nas je bacio na margine civilizacije krajem 20. veka", istakao je Srećković.

Potpredsednik SPO je naglasio da podržava naprednjake ukoliko definitivno žele da se profilišu kao stranka 21. veka, ali da do sada kod njih nije primetio nikakve promene, osim u retorici.

Prema njegovom mišljenju, sledeća vlada se neće bitno razlikovati od aktuelne, biće sačinjena od sličnih stranaka i imaće isti "politički kurs".

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.