Skupštinska polemika van dnevnog reda

Izvor: RTS, 26.Avg.2013, 14:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skupštinska polemika van dnevnog reda

Skupštinsku raspravu o izmenama zakona o ministarstvima obeležila razmena replika između poslanika LDP-a i Srpske napredne stranke, a počela je kada je Nikola Selaković optužio Čedomira Jovanovića za preskupa putovanja.

Raspravu o izmenama Zakona o ministarstvu u Skupštini Srbije obeležila je oštra polemika ministra pravde Nikole Selakovića i predsednika opozicione Liberalno-demokratske partije (LDP) Čedomira Jovanovića.

Odgovarajući na kritike >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Jovanovića na izmene Zakona o ministarstvima, Selaković je rekao da je neozbiljno i neodgovorno obraćati se građanima "sa Hvara, Pakistana ili Karakoruma, gde ski pas košta preko 80.000 evra".

"Da li 20 minuta besmisla i citiranja sopstvenog teksta iz nekih novina građanima uopšte treba, da bi posle videli da se uzme torba u ruku i napusti zdanje gde za godinu dana nije proveo mnogo vremena", rekao je Selaković.

Jovanović je odgovorio da njegove vanpolitičke aktivnosti nisu tema u parlamentu, ali i da "dok radi i zarađuje novac može da ga troši kako hoće" i da "njemu Mišković nije plaćao avion".

"Trošim svoj novac kako hoću. Neću valjda da idem na Romaniju", rekao je Jovanović.

U raspravu se uključio i poslanik SNS-a Zoran Babić koji je, komentarišući Jovanovićevu izjavu da se vlast "samo presvukla", rekao da u prošlost ne sme da se gleda selektivno, jer se desilo i "glasanje iz Bodruma i glasanje iz Atine" koja su veoma ugrozila parlamentarni život u Srbiji.

Babić je rekao da Jovanović ne bi trebalo da priča da je Vlada amnestirala kriminalce, navodeći da i "ptice na grani znaju ko se s kim kad družio".

Poslanica LDP-a Judita Popović upitala je ministra Selakovića koliko su koštale čokoladice kojima su častili haške zatvorenike, kao i da li je Ratko Mladić jedan od kandidata za ministra.

Polemika: Treba li poslanicima "alko test"?

Pošto je u Skupštini "završena rasprava o boravku" Čedomira Jovanović na Himalajima, poslanica SNS-a Jadranka Joksimović izazvala je novu polemiku pošto je je rekla da "treba videti ko je od poslanika pod dejstvom alkohola ili nekih drugih opijata".

"Hajde da vidimo ko je pod dejstvom alkohola ili drugih opijata, jer se ovako ne može raditi u Skupštini. Nema drugog načina da se odgovori na iracionalnost i bezobrazluk koji možda i nisu deo pojedine ličnosti. Ja u to želim da verujem", rekla je Joksimović.

U "priču" o alkoholizmu uključio se i šef poslaničke grupe DS-a Borislav Stefanović koji je rekao da su poslanici danas došli da raspravljaju o izmenama Zakona o ministrstvima, a da se umesto toga priča o "doživljaju mladih naprednjaka o njihovim političkim protivnicima i koliko ko može da popije".

"Da sprovedemo taj test nisam siguram da bismo imali kvorum", ocenio je Stefanović.

Poslanik DS Dragan Šutanovac zatražio je pauzu u radu, jer se ne raspravlja po dnevnom redu i poručio onima "koji su nervozni zbog šanka da odu do njega, jer Srbija čeka rekonstrukciju o kojoj se priča šest meseci".

Strasti je pokušao da smiri poslanik na listi LDP-a Žarko Korać, koji je ukazao da će kada počne rasprava o ličnosti, imovinskom stanju i drugim ličnim stvarima, parlament završiti sa teškim incidentom.

Poslanica Jelena Trivan kritikovala je predsednika Skupštine Srbije jer nije izrekao nijednu opomenu poslanicima koji su se nedolično ponašali i zato što je trebalo da opomene ministra Selakovića koji, kako je rekla, ne može da preti poslanicima i na taj način ugrožava njihovu slobodu govora.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Čeda Selakoviću: Meni Mišković nije plaćao avion

Izvor: Vesti-online.com, 26.Avg.2013

Raspravu o izmenama Zakona o ministarstvu u Skupštini Srbije obeležila je oštra polemika ministra pravde Nikole Selakovića i predsednika opozicione Liberalno demokratske partije (LDP) Čedomira Jovanovića. Kao svaki put kada se odlučuje o nečem bitnom za našu zemlju, poslanici vole da skrenu...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.