Skupština – žestoke međusobne optužbe Milkovića i Arsića

Izvor: JUGpress.com, 01.Dec.2017, 00:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skupština – žestoke međusobne optužbe Milkovića i Arsića

BUJANOVAC

Ko ima spisak za zapošljavanje ?

Direktor Veterinarske stanice Bujanovac i član koalicije okupljene oko SNS, Miodrag Milković i zamenik predsednika opštine Bujanovac Stojanča Arsić izneli su niz međusobnih optužbi sa skupštinske govornice na današnjoj sednici lokalnog parlamenta. Doskorašnji politički saborci su išli toliko daleko u svom obračunu da je najavljena i tužba sudu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << />
Na samom početku sednice, prilikom utvrđivanja dnevnog reda, Milković je upitao gde je predsednik opštine Šaip Kamberi kada treba raspravljati o važnoj temi kao što je izvršenje budžeta opštine za period januar – septembar tekuće godine i racionalizacija u javnom sektoru. Ovo kao da je bila inicijalna kapisla za početak rasprave između njega i Arsića.

„Manite se politikanstva“, poručio je Arsić, „od vas se predsednik sigurno nije uplašio. Racionalizacija se radi po uredbi Vlade Srbije. Koristite ove teme u političke svrhe i preko svojih „nezavisnih“ medija, koje finansirate, a koji objavljuju svake nedelje vaše izjave, pokušavate da dođete do jeftinih političkih poena“.

Arsić je potom upitao Milkovića zbog čega je Veterinarska stanica za usluge veštačkog osemenjavanja od opštine naplaćivala 3.600 dinara, a sada, kada više za ovo ne dobija sredstva iz budžeta, za iste usluge ima ekonomsku cenu od samo 1.100 dinara.

„Zbog čega je upućen 21 milion dinara u bujanovački Dom zdravlja?“, uzvratio je Milković, „da bi Stojanča Arsić mogao da finansira i zapošljava svoje glasače – svi tako zapošljeni su morali da „donesu“ i 50 sigurnih glasova“, rekao je Milković.

Ove tvrdnje je Arsić odbacio kao potpunu neistinu najavivši da će o njima odlučivati i sud.

Milković je optužio Arsića i za nenamensko trošenje sredstava u Domu zdravlja, kao i za tendenciozno raskidanje ugovora sklopljenog između lokalne samouprave i Veterinarske stanice, a kojim je bilo regulisano  uklanjanje pasa lutalica sa ulica Bujanovca.

„Dom zdravlja je za 9 meseci potrošio 14 miliona dinara – zvanično na ime materijalnih troškova, a ustvari novac se troši za isplate neugovorenim radnicima, to radi Stojanča Arsić. Sa Veterinarskom stanicom se raskida ugovor, a angažujete firmu sa 26 krivičnih prijava da reši problem sa psima lutalicama. Zbog njegovog razračunavanja sa mnom i stanicom koju vodim ispaštaju meštani Bujanovca, jer je na ulicama sada preko 1200 pasa lutalica.“

„Grupa pojedinaca iz SNS-a je podnela krivičnu prijavu protiv direktorke Doma zdravlja Lele Jovanović za nenamensko trošenje sredstava i to su besmislice“, istakao je Arsić. Lokalna samouprava je u obavezi da građanima pruži medicinsku zaštitu i mi to i radimo. Suočavamo se sa manjkom medicinskog osoblja, 28 lekara i tehničara je otišlo u penziju, a ne dobijamo saglasnost za zapošljavanje novih radnika.“

Arsić se dotakao i teme koju je pokrenuo JUGpress, a tiče se partijskog zapošljavanja.

„Ja nikada nisam imao spisak ljudi koje trebada zaposlim, a znam pouzdano da ste vi oko SNS imali takav spisak“.

PodeliteFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.