Skupština o prijavama za 5. oktobar, pretnjama, porodiljama...

Izvor: RTS, 27.Sep.2018, 12:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skupština o prijavama za 5. oktobar, pretnjama, porodiljama...

Poslanici Skupštine Srbije iskoristili su svoje pravo da postave pitanja članovima Vlade i državnim organima, a jedno od prvih pitanja bilo je upućeno ministru za rad Zoranu Đorđeviću - kada će penzionerima biti vraćene penzije koje su imali pre donošenja Zakona o privremenom umanjenju. Đorđević poručuje da će penzije biti veće nego ikada i dodao da je to rezultat rada svih građana Srbije i odgovorne politike koju Vlada Srbije vodi od 2012. godine. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Ministar dodaje i da su penzije mnogo manje u odnosu na minimalnu potrošačku korpu, ali da Vlada želi da to ispravi i da penzije treba da rastu.

"Kada budemo dostigli zadovaljavajući nivo kada je u pitanju ekonomski položaj penzionera, onda možemo da pričamo o tome da u zakon stavimo to da penzije uvek budu usklađivane i da kao društvo nikada više ne dozvolimo da budu manje od potrošačke korpe", poručio je Đorđević.
U raspravu o povećanju penzija uključio se i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović navodeći da se iz budžeta za isplatu penzija danas "uzima" znatno manje novca nego 2012, kada, kako je rekao, nije bilo dovoljno zaposlenih, nije bilo nikavih investicija ni stabilnosti u državi i sav teret prenosio se na budžet koji je, pri tome, bio značajno manji nego danas.
"Oni koji su vodili tako neodgovornu politiku doveli su do toga da penzije budu umanjene i da do dovedu u pitanje njihovu isplatu. Danas imate politiku koja garantuje povećanje penzija svake godine, jer danas razgovaramo o otvaranju novih fabrika i hiljadama novih radnih mesta", kazao je Stefanović i dodao da se tako povećavaju penzije. 
Samostalna poslanica Ljupka Mihajlovska rekla je da bi bilo dobro da se taj dug vrati u obliku državnih obaveznica. 
Na pitanje poslanika o isplaćivanju naknada porodiljama ministar je rekao da Srbija može da bude primer i mnogo razvijenijim zemljama Evropske unije po načinu na koji se ophodi prema majkama. 
"Imamo zemlje koje daju mnogo manje, a imamo i SAD koje daju tri meseca porodiljsko bolovanje i ne daju nikakvu nadoknadu", rekao je Đorđević.
Govoreći o ekonomskom osnaživanju žena, Đorđević je napomenuo da očekuje da će biti donet zakon o socijalnom preduzetništvu kako bi se pomoglo ženama koje su pretrpele nasilje u porodicama da pokrenu posao i budu ekonomski nezavisne.
Stefanović: Bivša vlast KiM predala "na tacni"
Odgovarajući na pitanje poslanika sa liste SDS-Narodna stranka Miroslava Aleksića o tome za koju je politiku o KiM predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao da je poražena, kao i koja je "sledeća politika koju će voditi u Briselu", ministar Nebojša Stefanović je kazao da je očigledno da su "neki ljudi svoju politiku pomešali sa nekom drugom".
"2011. godine je vlast uspostavila granice između dve srpske teritorije. Za KiM mora da se bori pametno, kako to radi Aleksandar Vučić koji kada iznosi stavove to radi u interesu Srbije i uvek je govorio: 'Neću to da radim bez svog naroda, radićemo to uz podršku naroda, kada budemo imali program izaći ćemo pred ljude'".
Stefanović je u parlamentu podsetio da se dijalog o KiM jedno vreme vodio u UN u kojima, kaže, ima država koje podržavaju suverenitet Srbije i koje imaju mehanizme da ne dozvole preglasavanje i uslovljavanje.
On je naveo da su "mudrom politikom" Vuka Jeremića, Draga Đilasa, Borisa Tadića, pregovori prebačeni u EU, iako su, kaže, oni znali da je najveći broj država članica EU priznao nezavisnost Kosova.
"Šta to znači nego predaju na tacni, dajete priliku onima koju su priznali Kosovo da rade šta hoće. Onda fingirate pregovore i dajete sve što ste mogli da date, postavljate granicu na Jarinju i mlatite ljude koji su pokazali da se ne slažu sa takvom politikom", rekao je Stefanović u Skupštini, u delu sednice predviđenom da ministri odgovaraju na pitanja poslanika.
Ministar je dodao da je nakon toga pitanje o KiM pred Međunarodnim sudom pravde "koncipirano na najgluplji način i štetočinski po interese Srbije", a posledice toga su bile da je novi talas zemalja priznao nezavisnost Kosova.
"Od tog momenta neko je morao da se žestoko bori, a u vreme ove vlade i predsednika Vučića mnoge zemlje su povukle priznanje nezavisnosti Kosova", rekao je Stefanović i upitao poslanika: "A za koju ste se vi zemlju izborili?"
On je rekao da je Vučić povukao mnogo poteza u Briselskom dijalogu koji garantuju Srbima opstanak na KiM i da mu nije teško da ode na KiM i razgovara sa Srbima, dok oni koji su vodili državu do 2012. godine, kako kaže, nisu ni dva puta bili na KiM, a zanima ih samo povratak u fotelju.
Govoreći o tome kakvi su nekada bili razultati vlasti, a kakvi su danas, Stefanović se osvrnuo na privatizaciju Poljoprivrednog kombinata Beograd.
Stefanović je rekao da je "jedina Đilasova nesreća što nisu uspeli da privatizuju PKB" i da su Đilas i "Miškovićevi ljudi" uzeli kredite za PKB i napravili 80 miliona evra duga u PKB-u, napravili fiktivni dobitak od preko milijardu dinara, a tadašnjem gradskom rukovodstvu, kaže, podelili 650.000 evra bonusa.
"Tako su odgovorno vodili politiku 2012. godine da je bilo pitanje, ne da li ćemo moći da isplaćujemo penzije, nego da li će moći da se isplaćuju i plate", kaže Stefanović.
Vulin: Do kraja godine "Nora" i "Lazar" deo naoružanja Vojske Srbije 
Ministar odbrane Aleksandar Vulin rekao je da očekuje da će samohodne haubice, vozila "Nora" i "Lazar", ući u sastav srpskog naoružanja do kraja godine.
Vulin je u Skupštini Srbije, odgovarajući na pitanja poslanika, najavio i da će u skladu sa Sporazumom sa Ruskom Federacijom, u prvom kvartalu sledeće godine biti nabavljeno 30 novih tenkova za Vojsku Srbije.
Ministar je podsetio da će se osavremenjavanje vojske nastaviti nabavkom novih helikoptera i Migova, i da, kako je istakao, "to nema niko u regionu".

Vulin je govoreći o vojnoj neutralnosti rekao da upravo vojna neutralnost zahteva da vojska bude jaka što je, kaže, "faktor odvraćanja" i ističe da se Srbija ne naoružava da bi nekoga napala.
Navodi da je stanje u vojsci danas značajno popravljeno što se, navodi, vidi po boljoj opremi koju imaju vojnici, ulaganju u infrastrukturu, ali i povećanju plata u vojsci.
Ministarstvo odbrane je, rekao je Vulin, zbog izazova u savremenom svetu osnovalo Upravu za sajber ratovanje.
Povela se rasprava i o suzbijanju naselja nad ženama, a ministar Vulin zamerio je opoziciji što nije osudila poziv na nasilje odbornika Saveza za Srbiju Željka Veselinovića.
"Stav otvorenog poziva na nasilje, mržnje prema ženama nije novo. Jeremić je rekao za premijerku da je kreatura i niko se nije izvinio", kaže Vulin. 
Ministar Vulin izjavio je, povodom odluke Prekršajnog suda da ga novčano kazni što nije u zakonskom roku dostavio informacije o incidentu tokom Parade ponosa 2014. godine, da će uvek zaštititi svakog ko radi za državu.
"Uvek ću zaštititi svakog ko radi za državu"
Ministri Vulin i Nebojša Stefanović učestovali su u polemici sa samostalnom poslanicom Marinikom Tepić, koja je rekla da je Vulina Prekršajni sud novčano kaznio sa 10.000 dinara, jer nije dostavio informacije koje je, kaže, tražila CRTA u vezi slučaja kada su žandarmi pretukli braću tadašnjeg premijera Aleksandra Vučića i tadašnjeg gradonačelnika Beograda Siniše Malog.
Vulin je objasnio da se traži kopija jednog izveštaja koji je nastao neposredno nakon prebijanja Andreja Vučića i Predraga Malog i da se traži ime operativca koji je sačinio izveštaj.
Ističe da se u tom izveštaju nalaze imena svedoka koji su rekli šta su tada videli.
"Uvek ću se založiti za to da čovek koji radi za državu bude zaštićen. Uvek ću se založiti i ako treba da snosim posledice, ja ću ih i snositi, ali oni koji su radili za državu treba da budu zaštićeni. Svaki radnik VBA mora da zna da je njegova država uz njega, da je njegovo Ministarstvo uz njega, a on treba samo da radi svoj posao u skladu sa zakonom i nikako drugačije. Ne može se drugačije voditi jedna država, a ne da se svako ko radi za državu kažnjava i prodaje", poručio je Vulin.
Traži se da se da ime operativca VBA koji je izveštaj sačinio, traži se izveštaj koji sadrži imena svedoka koji su rekli šta su imali da kažu i šta su videli u tom trenutku, i očekujete od mene, kao ministra, da vam predam tog čoveka, istakao je Vulin, ocenjujući da je to neprihvatljivo. 
Zašto bih dao ime operativca Vojnobezbednosne agencije koji je sastavio odgovarajući zapisnik, zašto bi se znala imena svedoka u široj javnosti - da bi im neko rekao da promene mišljenje da nisu videli to što su videli. Da li treba svaki operativac VBA ili BIA ili bilo koje druge službe sutra da se plaši da li će neko saznati njegovo ime i onda kad sastavlja izveštaj treba da razmišlja da li će se to što je sastavio svideti sutra nekome ko će tražiti njegovo ime i tražiti, rezultat njegovog rada, da se pokažu u javnosti, kazao je Vulin.
Ne znam da li biste tražili sve ovo da nije u pitanju Andrej Vučić i da nije on taj koji je prebijen. Možda bi se drugačije ponašali, ali kao što vidim, kad je u pitanju brat predsednika koji je onako surovo prebijan, onda tražite i svedoke i one koje su radili na tom slučaju, poručio je Vulin poslanici.
Prema njegovim rečima, sud uopšte nije raspravljao o tome da li je pogrešio, nego je doneo presudu, jer, navodi, "niste odgovorili u zakonskom roku".
To je njegovo pravo i ja ću, naravno, poštovati zakon bezuslovno, kao što ga poštujem čitavog života, platiću kaznu, a ako posle moja žalbe sud dosudi, to je njegovo pravo, naglasio je Vulin.
Poslanica Tepić tvrdi da je Prekršajni sud ocenio da tražene informacije nisu označene stepenom tajnosti.
U raspravu se uključio i ministar Stefanović, koji je rekao da je Vulin prekršajno kažnjen zato što je štitio integritet VBA koji je mogao biti narušen.
"Kao ministar, stao je na stranu vojnika i profesionalaca. I ja bih tako uradio, snosio bih odgovornost, bio kažnjen zbog toga sudski, ali bih stao uz svoje ljude. On je doneo odluku, izabrao da bude procesuiran, sud je odlučio drugačije i to je vladavina prava", rekao je Stefanović.
Ističe da se on lično protivi da se otkrivaju informacije dok postupak ne bude okončan, jer osetljivi detalji, kaže Stefanović, mogu da utiču na sudski postupak.
"Zašto bi neko treći imao osetljive podatke koji se njega ne tiču, osim da tim podacima želi da vrši pritisak na svedoke i tužioce. Šta će to novinama ili istraživačkom centru osim da žele da utiče na sam tok procesa", konstatovao je Stefanović.
Dodao je da i Evropska komisija traži od Srbije da donese zakon koji će ovlastiti istražne organe da ne daju informacije o istragama koje su u toku, i ukazao da se donošenju tom zakona protivi Poverenik za informacije od javnog značaja.
Lončar: Nastavićemo da ulažemo u lečenje dece van Srbije
Odgovarajući na pitanje poslanika o broju dece lečene o trošku države u inostranstvu, ministar zdravlja Zlatibor Lončar naveo da je od 2008. godine do 2012. godine 509 dece lečeno van Srbije, a da je iz Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje (RFZO) i Budžetskog fonda formiranog krajem 2014. godine, u inostranstvu lečeno 1.975 dece iz Srbije.
"Četiri puta više dece otišlo je na lečenje u poslednje četiri godine što je plaćeno dva i po puta više nego u prethodnom periodu. Nismo smatrali da ovo treba da objavljujemo na sva zvona i da tu decu i njihove roditelje izlažemo medijskom pritisku da pričaju o tome, želeli smo da ih poštedimo", dodao je Lončar.
Naglasio je da država dovodi svetske stručnjake da operišu teško bolesnu decu u našim zdravstvenim centrima. 
Lončar je rekao da jedan od najboljih hirurga iz Londona operiše laproskopski naše pacijente od karcinoma debelog creva i ujedno obučava 40 naših hirurga da mogu da operišu u Srbiji. 
Država će, kaže, ulagati mnogo više i raditi mnogo bolje, ali se to neće zloupotrebljavati u političke svrhe. 
"Neka je na čast onima koji zloupotrebljavaju bolesnu decu i njihove slike stavljaju na naslovne strane zarad svojih promocija i interesa. Ne daj bože da glumci, pevači, političari i farmaceutska mafija određuju ko će i gde će da se leči", rekao je Lončar i dodao da će struka da radi svoj posao i da Srbija ima izvanredne stručnjake.
Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić, na pitanje o navodima da neovlašćena lica imaju pristup biračkim spiskovima u Tutinu, Sjenici i Novom Pazaru, rekao je da je tamo danas inspekcija i da će sačiniti izveštaj o tim navodima.
Odgovarajući na pitanja poslanika, članovi vlade pozvali su pripadnike nacionalnih manjina da izađu na novembarske izbore za Nacionalne savete i tako poprave svoj položaj. 
Joksimovićeva opoziciji: Vaša politika je doživela krah
Umesto da opozicija Evropskoj uniji i Federiki Mogerini postavlja pitanje kako je moguće da još nije uspostavljena Zajednica srpskih opština na KiM, iz Srbije odlaze pisma Mogerinijevoj da sačuva teritorijalni integritet i multietničnost Kosova, ukazala je ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović.
Ministarka se u parlamentu uključila u polemiku na pitanje narodnog poslanika Miroslava Aleksića "zašto, kako i koja vlada je doživela krah" i istakla da je opozicija ta koja je doživela krah, jer, konstatuje, u Srbiji ne postoji jedinstven nacionalni interes po pitanju KiM.
Kaže da predlog rešenja za KiM, zbog nepostojanja unutrašnje podrške, na žalost, doživljava krah, jer ne postoji nacionalno jedinstvo za to važno državno pitanje i navodi da oni koji ne podržavaju Aleksandra Vučića i sadašnju Vladu se, zapravo, saglašavaju sa stavom kosovskih Albanaca.
"Oni neće da govore ni o čemu, ni o razgraničenju, ni o ZSO. To je krah, kada nema nacionalnog jedinstva oko ideja koje mogu da budu sprovodive i ostvarive, nego se zarad političkih poena urušava mogućnost koja se otvorila mukotrpnim i dugotrajnim diplomatskim činjenjem i mudrom politikom ove Vlade i Vučića", ukazala je Joksimovićeva.
Ona je proučila opoziciji da je njihova politika doživela krah jer nije spremna da podrži "razumno, racionalno i sprovodivo rešenje", već se, dodaje, saglašavaju sa onima koji su protiv, samo zato jer su protiv Vučića i Vlade.
Ministarka konstatuje da vlada i opozicija mogu da se ne slažu oko unutrašnjih i spoljno-političkih odrednica, ali poručuje opoziciji da, ukoliko nema javnog nacionalnog jedinstva po pitanju KiM u trenutku kada se pregovara o tom važnom pitanju, to je krah.
Šarčević o "slučaju Vacić": Nisam upoznat, proveriću 
Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević izjavio je da nije upoznat sa tim da je predsednik Srpske desnice Miša Vacić prisustvovao manifestaciji u beogradskoj OŠ "Vladislav Ribnikar", ali je naglasio da su škole apolitične ustanove i da je u tom smislu "velika odgovornost na direktorima škola".
Odgovarajući u parlamentu na pitanje samostalne poslanice Marinike Tepić da li je reagovao povodom Vacićeve posete i njeno podsećanje da je Vacić pre nekoliko meseci prisustvovao i proslavi OŠ "Jelena Đetković", Šarčević je rekao da je za "prvu školu čuo i odreagovao, a da će za drugu školu proveriti".
Ministar je naglasio da direktori škola imaju veliku odgovornost u slučaju u propagiranja bilo kakvih političkih ideja u školama zbog čega je, kaže, pre mesec dana upozorio direktore škola u Raškoj oblasti "zbog pokušaja Sulejmana Ugljanina da politizuje škole".
"Poštujem apolitičnost školskih ustanova. Ostaje mi da proverim navode za školu 'Vladislav Ribnikar'. Moj stav je vrlo jasan, na mene niko ne vrši nikakvu vrstu ni pritisaka, ni molbi", rekao je ministar na sednici skupštine u delu u kojem su poslanici postavljali pitanja ministrima.
Neki mediji objavili su da je pre nekoliko dana u OŠ "Vladislav Ribnikar" u Beogradu održan turnir učenika petih razreda u društvenoj igri "Proboj solunskog fronta" i da se kao gost i organizator manifestacije pojavio predsednik Srpske desnice Miša Vacić. 
Antić: Toplovod Beograd–Obrenovac godišnje će uštedeti 43 miliona evra
Toplovod Obrenovac-Beograd jedan je od najboljih energetskih projekata koji Srbija u ovom trenutku razvija, a njegovom realizacijom godišnje će se uštedeti 43 miliona evra, izjavio je ministar energetike Aleksandar Antić.
Antić je odgovarajući na pitanja poslanika u Skupštini rekao da je reč o projektu izgradnje infrastrukture dugačke 26 kilometara od TE "Nikola Tesla A" do novobeogradske elektrane.
"Reč je o projektu vrednom 227 miliona dolara, taj projekat i komercijalni ugovor za njegov razvoj je potpisan sa kineskom kompanijom 'Čajna pauer' i u ovom trenutku se radi na završetku finansijske konstrukcije za finansiranje tog projekta", kaže Antić.
Projekat, koji će sredstva uložena u njega vratiti za četiri do šest godina, pored ekonomskih benefita, kaže Antić, utiče i na energetsku bezbednost Srbije.
"Građani Beograda će biti srećni", rekao je ministar, zato što će se u beogradskim elektranama smanjiti nivo zagađenja.
"Kumulativno posmatrano, ima značajan ekološki uticaj, značajan finansijski efekat i imamo ono što se u Srbiji u ovom trenutku ne kalkuliše i ne pretvara u novac, u modernom svetu je to možda i pitanje broj jedan u energetici, a to je energetska sigurnost i bezbednost koja postaje daleko veća", naglasio je.
Antić navodi da se za ovaj projekat sa njegovim kolegama bori više od 20 godina, uzimajući u obzir, kaže, da je projekat počeo da se razvija 1997. godine.
"Na žalost, usled nedostatka finansijskih sredstava, on nije išao dinamikom koja je bila predviđena. Ali, na još veću žalost 2004. godine, genijalnim odlukama tadašnje gradske vlasti, taj projekat ne samo što je zaustavljen nego su povađene cevi i zatrpani svi radovi tako da mi sada moramo da krenemo ispočetka".
Kada su u pitanju obnovljivi izvori energije, sadašnja vlada je, ocenjuje Antić, napravila kapitalne rezultate i pomake.
"Od 2012, 2013. godine, na mrežu je postavljeno oko 150 megavata novih kapaciteta za proizvodnju električne energije u Srbiji i svi su iz obnovljivih izvora", kaže Antić.
Do kraja ove godine, najavljuje, pored 150 megavata koji su već na mreži, biće dodatnih 200 megavata dobijenih iz vetroparkova u Vojvodini.
Očekuje da će u Srbiji u narednom periodu biti više od 600 megavata iz obnovljivih izvora u šta se, kaže, ne računaju megavati iz hidroelektrane na Dunavu i Drini.
Biomasa je jedan od najvećih razvojnih potencijala Srbije, kaže Antić, jer je Srbija bogata šumama i poljoprivrednom proizvodnjom.
Od ukupnog potencijala obnovljivih izvora energije u našoj zemlji, oko 60 procenata tog potencijala predstavlja biomasa.
Antić navodi i da u Srbiji ima trenutno 27,5 megavata struje dobijenih iz biogasa i biomase.
Poslanička pitanja
Poslanik SNS-a Alekasandar Marković pročitao je ranije danas Fejsbuk status predsednika sindikata "Sloga" Željka Veselinovića, čiji je sindikat deo Saveza za Srbiju, a u kome je, kako kaže, premijerki Ani Brnabić pretio silovanjem.
Marković je upitao nadležne da li će biti procesuirani oni koji na interentu otvoreno pozivaju na nasilje, progone najgore vrste, pa čak i silovanja.
"Imam osećaj neprijatnosti zbog čitanja ovog statusa (Željka Veselinovića). Mi smo na različite uvrede navikli, bivši režim to radi svakodnevno. Jedino što rade je iznošenje neistina na račun predsednika Srbije, Vlade Srbije i SNS, ali ovo je do sada nezabeležen slučaj", rekao je Marković.
Naveo je da je najveći deo koalicionih partnera Veselinovića iz Saveza za Srbiju nije osudio njegov "monstruozni status", a neki su, kaže, imali čak i razumevanja za takvu izjavu, što se vidi i po tome što je predsednik sindikata "Sloga" na ti podrškama javno zahvalio.
Marković je takođe pitao i da će biti procesuirani političari koji su pozivali na nasilno rušenje vlasti u zemlji, pomenuvši Boška Obradovića, lidera Dveri i funkcionera Narodne stranke Vladimira Gajića.
Izjava predsednika Srbije da je njegova politika za Kosovo i Metohiju poražena, za opoziciju je povod za sumnju u izdaju nacionalnih interesa.
Poslanik sa liste SDS-Narodna stranka Miroslav Aleksić pita koja je to politika koja je poražena a kojoj predsednik priča.
"Da li je to politika razgraničenja, da li je on želeo da menja naše za naše?", upitao je Aleksić. 
Poslanik SPS-a Neđo Jovanović postavio je pitanje MUP-u i Tužilaštvu za organizovani kriminal, da li je zbog dešavanja u Domu Narodne skupštine 5. oktobra 2000. godine pokrenut krivični postupak protiv osoba za koje postoji osnova da su izvršili krivična dela poput podrivanja državog uređenja, uništavanja imovine.
"Ako jeste - protiv koga, a ako nije, zašto nije? Petog oktobra je dato obećanje da se ustrojava pravna država, pa se postavlja pitanje da li je ona reagovala protiv onih koji su tada uništavali državnu imovinu", upitao je Jovanović.
Poslanica Dveri Marija Janjušević i samostalna poslanica Tatjana Macura pitale su Ministarstvo za rad da li će izmeniti Zakon o finansijskoj podršci porodicama sa decom zbog kojeg su protestovale trudnice i porodilje.

Poslanik Dosta je bilo Saša Radulović pitao je Vladu Srbije zašto se ne obeležava 100 godina od proboja Solunskog fronta, dodajući da je njegova stranka predložila posebnu sednicu parlamenta tim povodom, ali da nema odgovora na tu inicijativu.
Pitao je i zašto se Srbija drži "nemačke politike", tvrdeći da EU neće preživeti sukob dolara i evra, te da mi "nemamo luksuz da prespavamo tu geopolitičku promenu".
Radulović tvrdi i da je plan Nemačke da Kosovo dobije stolicu u UN, a imao je i pitanje za predsednika Srbije - zašto izveštaj o pregovorima
sa Prištinom podnosi sinu Džordža Sorosa, ali ne i javnosti Srbije.
Poslanik DS-a Goran Ćirić želeo je da zna da li je tačan podatak da je od početka godine na radu poginuo 31 radnik, zbog čega je od Ministarstva za rad zatražio izveštaj o svakom pojedinačnom nesrećnom slučaju.
Potpredsednicu Vlade Zoranu Mihajlović pitao je šta je preduzela da javnost sazna ko je naredio da se 11 puta "preprojektuje" postojeći projekat koji ima veze sa odronom u Grdeličkoj klisuri.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.