Skupština grada usvojila rebalans budžeta

Izvor: Novine novosadske, 21.Nov.2012, 08:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skupština grada usvojila rebalans budžeta

Skupština gradaSkupština Novog Sada usvojila je sinoć rebalans budžeta grada za 2012. godinu. Za rebalans je glasalo 43 odbornika – 42 aktuelne gradske vlasti – SNS, DSS, SPS, Novi Sad odmah i Svi za Novi Sad, kao i jedna odbornica Saveza vojvođanskih >> Pročitaj celu vest na sajtu Novine novosadske << Mađara koja pripada opoziciji, dok je protiv predloženog rebalansa budžeta glasalo 27 odbornika.
Gradonačelnik Miloš Vučević rekao je da ne stoje primedbe opozicije da rebalans nije razvojni jer ne može se ni očekivati da 20. novembra rebalans bude bilo šta drugo osim sanacioni.
“Dubioza u javnim gradskim preduzećima je velika i rebalansom ćemo pokušati da donekle ublažimo situaciju”, rekao je Vučević dodajući da će budžet grada za 2013. godinu biti donet krajem decembra te da će se tada videti razvojni ciljevi.
Vučević je kazao da će u novom budžetu na prvom mestu biti kapitalne investicije, a pre svega kanalizaciona mreža i završetak Bulevara Evrope. “Sa završetkom Bulevara Evrope imamo određenih problema zbog ugovora sa firmom Dušana Borovice”, kazao je Vučević dodajući da se razmišlja i o investiciji kompletnog uređenja stadiona “Karađorđe”, a ne samo istočne tribine kako je to ranije planirano.
Na sednici je doneta i odluka o osnivanju stručnog tima za sagledavanje činjeničnog i pravnog stanja i predlaganje rešenja u parničnom postupku između grada i ATP Vojvodina oko međugradske autobuske stanice. Taj tim bi svoje zaključke i predloge skupštini Novog Sada trebalo da dostavi u narednih mesec dana.
Početak sednice kasnio je dva sata, a predsednik skupštine Siniša Sević objasnio je da su razlozi kašnjenja tehničke prirode.
Odmah po početku sednice skupštinsku salu su napustili predstavnici opozicije nakon što je utvrđeno da je elektronski sistem za brojanje glasova neispravan. Pošto je Sević objavio da postoji kvorum, odbornici opozicije su se vratili u salu i tražili da predsednik parlamenta objasni zbog čega je sednica kasnila dva sata.
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na Novine novosadske...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Skupština grada usvojila rebalans budžeta

Izvor: Kurir, 21.Nov.2012

Ne stoje primedbe opozicije da rebalans nije razvojni jer ne može se ni očekivati da 20. novembra rebalans bude bilo šta drugo osim sanacioni, rekao gradonačelnik Miloš Vučević..NOVI SAD - Skupština Novog Sada usvojila je sinoć rebalans budžeta grada za 2012. godinu. Za rebalans je glasalo...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Novine novosadske. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Novine novosadske. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.