Skupština Vojvodine razmatra budžet za 2019. godinu

Izvor: RTS, 20.Dec.2018, 15:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skupština Vojvodine razmatra budžet za 2019. godinu

Poslanici Skupštine AP Vojvodine razmatraju predlog budžeta za 2019. godinu. Predložen pokrajinski budžet "težak" je 74,4 milijarde dinara.
Šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke u Skupštini Vojvodine, Milenko Jovanov kaže da je budžet je za oko 13 milijardi dinara veći nego 2016. godine, kada je formirana Pokrajinska vlada u postojećem sazivu.

"Porez na zarade je sa 3,4 >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << milijarde danas skočio na 4,2 milijarde, a porez na dobit sa 4,6 na 8,4 milijardi dinara", rekao je Jovanov.
Naglasio je da ekonomski pokazatelji u Vojvodini ukazuju na to da se situacija "apsolutno menja na bolje" i istakao zajedničku saradnju Republike, Pokrajine i lokalnih samouprava.
Prema njegovim rečima, najveći deo novca iz pokrajinske kase i naredne godine će, pored ulaganja u infrastrukturu i zdravstvo, biti usmeren u privredu i poljoprivredu.
Planiranim budžetom za 2019. godinu obezbeđen je i visok nivo ulaganja u oblastima obrazovanja, kulture, informisanja i sporta, kao i u oblasti ostvarivanja prava nacionalnih manjina, naveo je on.
Šef poslaničke grupe SRS Đurađ Jakšić najavio je pred sednicu da poslanici te stranke neće podržati budžet, jer se, kako kaže, ne može nazvati investicionim, sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo dobio je manje sredstava, a nisu zadovoljni ni izdvajanjem za socijalnu zaštitu.
Poslanici LSV-a napustili sednicu
Lige socijaldemokrata Vojvodine je saopštila da neće podržati budžet AP Vojvodine, jer ni ove godine budžet nema Ustavom garantovanih najmanje sedam posto republičkog budžeta.
Potom su poslanici LSV-a napustili deo sednice u toku poslaničkog sata, u znak protesta što je, kako kažu, spajanjem 20 tačaka dnevnog reda onemogućena rasprava.
Poslanica LSV Maja Sedlarević u saopštenju navodi da spajanjem 20 tačaka vladajuća većina opstruiše mogućnost istinske rasprave, jer poslanika ima pet minuta da govori o svih 20 spojenih tačaka dnevnog reda.
Zato će, kaže, poslanička grupa LSV na početku rasprave reći šta ima o budžetu za narednu godinu, a o ostalom neće diskutovati.
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Usvojen budžet, kasa teška 74,4 milijarde

Izvor: B92, 20.Dec.2018

Novi Sad -- Skupština AP Vojvodine većinom glasova usvojila je budžet pokrajine za 2019. godinu, u iznosu od 74,4 milijarde dinara...Budžet je oko 13 milijardi dinara veći u odnosu na 2016. godinu, kada je formirana ova Pokrajinska vlada, i za 1,34 milijarde više u odnosu na budžet za 2018. godinu,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.