Izvor: Radio 021, 29.Okt.2020, 10:21

Skupština Vojvodine bira Pokrajinsku vladu, Mirović se obraća javnosti

Poslanici Skupštine Vojvodine biraju novu Pokrajinsku vladu, a na čijem čelu će ponovo biti Igor Mirović (SNS).

Danas se održavaju dve sednice - na prvoj će od 10 časova biti izabrani članovi odbora koji čine skupštinu, što bi trebalo da bude završeno za oko pola sata.

Oko 11 časova bi trebalo da počne druga, ključna za danas sednica, na kojoj će biti izabrani novi pokrajinski >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << sekretari, njihovi zamenici i, naravno, predsednik Pokrajinske vlade.

Uoči sednice, u 10:30 časova, Mirović će se obratiti novinarima i saopštiti detalje. Novosti sa zasedanja pratite na 021.rs i na Fejsbuk stranici 021.

Ko su sekretari?

Podela "plena" trajala je sve do poslednjeg trenutka, pa će Pokrajinsku vladu činiti SNS, SDPS, SVM, DSHV, PS, ali i SPS-JS, koji je ušao u priču poslednjeg dana, nakon sastanka sa Mirovićem.

Poznato je da u vladi u istim foteljama ostaju sekretar za zdravstvo Zoran Gojković (SNS), sekretarka za kulturu, informisanje i odnose sa verskim zajednicama Dragana Milošević (SNS), sekretar za urbanizam i zaštitu životne sredine Vladimir Galić (SNS), sekretarka za finansije Smiljka Jovanović (SNS), sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost Zoran Milošević (SNS) i sekretar za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova Predrag Vuletić (PS).

Dosadašnji sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Ognjen Bjelić (SNS) najverovatnije prelazi u sektor energetike, građevinarstva i saobraćaja, dok na čelo sekretarijata za privredu i turizam dolazi Nenad Ivanišević, predsednik pokrajinskog odbora SDPS.

Predsednik Opštine Žabalj Čedomir Božić (SNS) biće postavljen za sekretara za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo u Pokrajinskoj vladi, a predsednik mesne zajednice Omladinski pokret, nekadašnji predsednik udruženja "Bute dobri" Dane Basta (SNS) postaje sekretar za sport i omladinu.

Nepoznato je ko će umesto Mihalja Njilaša (SVM) biti na čelu sekretarijata za obrazovanje.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.