Sinovi člana SNS mučili komšiju

Izvor: B92, 26.Jan.2012, 11:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sinovi člana SNS mučili komšiju

Beograd -- Policija saslušala aktere brutalnog maltretiranja u Debeljači i pustila ih da se brane sa slobode. Reč je o braći S. i M. Savanov koji su mučili komšijuu D. R.

Ceo slučaj zabeležen je i kamerom mobilnog telefona i postavljen na Jutjub, ali je kasnije i skinut zbog brutalnih scena nasilja.

Načelnik PU Pančevo Zvezdan Radojković potvrdio da je policija saslušala dvojicu mladića koji su maltretirali muškarca u Debeljači i da ih je potom pustila da se brane >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sa slobode.Mediji prenose da su braća Savanov sinovi člana SNS.

On je rekao da se incident dogodio oko 25. decembra, a policija je za slučaj saznala posle Nove godine kada je "operativnim putem na terenu" došla do snimka.

"Identifikovali smo i žrtvu i počinioce, kojima je određena mera zadržavanja od 48 sati. Oni su uz krvičnu prijavu predati istražnom sudiji, saslušani i pušteni da se brane sa slobode", rekao je Zvezdan Radojković, načelnik Policijske uprave Pančevo.

Meštani sela Debeljača u opštini Kovačica zapanjeni su brutalnošću kojom su S. i M. Savanov mučili žrtvu D. R i navode da je ta porodica odavno poznata policiji i da je poslednji incident samo jedan u nizu.

On je precizirao da se radi o S. i M. Savanov, koji su osumnjičeni za nasilničko ponašanje prema žrtvi D.R. kojoj je, međutim, određen pritvor ali ne zbog navodne krađe bakra, zbog čega je navodno napadnut, već zbog drugih krivičnih dela.

Blic je ranije danas objavio da se maltretiranje dogodilo usred dana u Debeljači, selu u opštini Kovačica, naočigled brojnih prolaznika, koji iz straha nisu reagovali da muškarca spasu od iživljavanja mladića, pošto su oni zapravo sinovi predsednika Opštinskog odbora SNS.

Snimak traje malo više od dva minuta, a napravljen je 23. decembra. Na snimku, koji je tajno sniman iz automobila, vidi se muškarac koji samo u donjem vešu hoda ulicom dok pored njega ide crveni automobil. Iz tih kola potom izlaze dvojica mladića, od kojih je jedan iz gepeka izvadio konopac i njim vezao čoveka.

Čovek je u jednom trenutku pao na zemlju, nakon čega je jedan od mladića počeo da ga šutira. Sve to posmatralo je nekoliko prolaznika, ali niko maltretiranom muškarcu nije pritekao u pomoć.

Kako je Blic saznao, dvojica mladića su zapravo braća iz Debeljače, inače od ranije poznati policiji zbog tuča i prekršajnih prijava, a njihova žrtva je meštanin R.D. (26).

Taj list dodaje i da je iživljavanje trajalo tri sata.

Vučić: Izgrednike treba kazniti

Zamenik predsednika Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić pozvao je državne organe da ispitaju incident u Banatskoj Debeljači i kazne počinioce, ali je ocenio da način izveštavanja o tome svedoči o "monstruoznoj kampanji" vlasti protiv naprednjaka.

Vučić je na konferenciji za novinare kazao da izgrednike u Debeljači treba kazniti jer "nasilje ne sme da bude deo ni sadašnjosti ni budućnosti ovog naroda".

Međutim, on je dodao da pisanje dnevnika Blic o tom događaju pokazuje na šta je režim spreman.

"Vlast po svaku cenu, uplašena od promena... krenula je u monstruoznu kampanju ne samo protiv Tome Nikolića već i svih koji žele promene i normalnu zemlju", rekao je zamenik predsednika SNS-a.

Blic je na naslovnoj strani pisao o incidentu u Debeljači pod naslovom: "Sinovi šefa SNS skinuli komšiju, pa ga mučili". Tekst govori o braći Savanović, sinovima šefa lokalnog odbora naprednjaka, koji su navodno skinuli golog i mučili komšiju koga su sumnjičili da im je ukrao bakar.

Vučić je naveo da je "time vlast pokazala šta će sve činiti u naredna tri meseca i koliko monstrouznu kampanju mogu da vode".

"To je ono što je nedopustivo i govori u kakvom stanju je Srbija", rekao je zamenik predsednika SNS-a.
Pogledaj vesti o: Incident

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.