Selaković o zahtevu LDP za smenu

Izvor: B92, 07.Dec.2012, 16:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Selaković o zahtevu LDP za smenu

Beograd -- Ministar pravde i državne uprave Nikola Selaković izjavio da nije iznenađen što je LDP zatražio da podnese ostavku, ali da će o tome odlučivati SNS.

Selaković je istakao da je spreman da, ukoliko se na bilo koji način ogrešio, za to snosi konsekvence i poručio da će uvek biti uz svoj narod i svoje studente.

"Što se tiče reakcije Čedomira Jovanovića i LDP-a, drugačiju reakciju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nisam ni očekivao. Očekujem od moje Srpske napredne stranke, ispred koje sam izabran na mesto ministra pravde u Vladi Srbije, da ukoliko je nezadovoljna mojim postupcima i načinom na koji upravljam ministarstvom, na najvišim organima, po povratku predsednika stranke Aleksandra Vučića iz Amerike o tome donese odluku", rekao je Selaković na konferenciji za novinare.

Selaković je kazao da poštuje svoje političke protivnike i činjenicu da u Srbiji svako može da bira način političke borbe i zastupanje ideja.

"Što se mene lično tiče, nekome, izgleda, smeta što sam bio uz svoje studente i uz svoj narod. Rekao sam nekoliko puta i ponoviću i sada da mislim da su presude Haškog tribunala - Gotovini, Markaču i Haradinaju sramota za međunarodno pravo i prava da su bruka za one koji su za takve presude glasali", rekao je ministar Selaković.

Selaković je napomenuo da "za razliku od nekih, iza njega ne stoji milionski sumnjivo stečen kapital i da nije učestvovao u pljačkaškim privatizacijama koje su ojadile Srbiju i njen narod".

"Ja se slobodno krećem svojim gradom i državom, vozim se gradskim prevozom i za razliku od nekih koji su svojim ponašanjem više protiv svoga naroda i države nego što su za nju, uvek sam bio uz svoj narod i svoje studente i uvek će tako i biti", istakao je on.

Podsetimo, LDP je zatražio ostavku Selakovića zbog njegovog pojavljivanjem na studentskom protestu zbog poslednjih presuda Haškog tribunala. Poslanik LDP Zoran Ostojić je juče u Skupštini Srbije najavio da će ta stranka pokrenuti inicijativu za smenu ministra Selakovića i izrazio nadu da će se LDP-u u tome pridružiti i DS, LSV i druge opozicione stranke.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Selaković: Očekivano od LDP-a

Izvor: Akter, 07.Dec.2012

Ministar pravde i državne uprave Nikola Selaković izjavio je da nije iznenađen što je LDP zatražio da podnese ostavku, ali da će o tome, ako je nezadovoljna njegovim radom, odlučivati Srpska napredna stranka

Nastavak na Akter...

Selaković: Uvek uz svoj narod

Izvor: Kurir, 07.Dec.2012

Više puta sam ponovio da su presude Haškog tribunala o Gotovini, Markaču i Haradinaju sramne i da su sramota za međunarodno pravo, saopštio ministar pravde..BEOGRAD - Reagujući na zahteve za njegovu smenu, ministar pravde i državne uprave Nikola Seleković rekao je danas da poštuje svoje političke...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.