Selaković: Odbranimo političku kulturu i pravo na uspeh

Izvor: B92, 06.Dec.2020, 09:17

Selaković: Odbranimo političku kulturu i pravo na uspeh

Moramo stati u odbranu političke kulture i prava na uspeh, poručio je sinoć član Predsedništva SNS Nikola Selaković.

Ovo je rekao reagujući na pretnje upućene predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i SNS.

Selaković istovremeno navodi da su to pretnje ne samo nosiocima političkih funkcija, već svim građanima, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << čijom voljom sadašnja vlast nastoji da Srbiju učini boljom, stabilnijom i uspešnijom zemljom.

Selaković očekuje da nadležne pravosudne institucije oštro i pravično reaguju u ovakvim situacijama sa, kako kaže, svešću koliko je opasno ono što se događa.

Naveo je da su Srbija i njeni građani uložili godine truda kako bi naše društvo učinili boljim, ali da očito postoji grupa pojedinaca koji, kako navodi, iz patoloških razloga ili zato što to čine po nečijem diktatu, nastoje da naše društvo dovedu u stanje konflikta i samorušavanja.

"Kada smo osuđivali nošenje vešala na demonstracijama pokušali su da nas ismevaju, a sada smo svedoci da su pretnje vešanjem postale, na žalost, deo folklora i svakodnevne političke frazeologije malobrojnih ekstremista u Srbiji", rekao je Selaković, navodi se u saopštenju SNS.

Kako je rekao, to što su pretnje uobičajene ne znači da su normalne i dopustive, te istakao da zato, u interesu našeg društva, moraju da se preduzmu svi potrebni koraci kako bi se pretnje i verbalno nasilje zauvek prognali iz društvenog života.

Selaković je rekao da društvo mora da stane u odbranu, ne samo političke kulture, već i sopstvenog prava na uspeh, koje, kako kaže, neki očigledno pokušavaju da mu uskrate.

"Uveravam građane Srbije da nikada niko više neće biti snažniji od države i njenih institucija, da na našim ulicama neće vladati pravo bezobraznijeg i agresivnijeg i da ćemo svim snagama koje su nam na raspolaganju stati na put onima koji Srbiju žele da sruše i vide na kolenima", poručio je Selaković, dodaje se u saopštenju.

Predsednik Vučić je u petak na Tviteru čestitao formiranje Vlade Crnoj Gori i poželeo im sve najbolje, nakon čega je jedan korisnik te društvene mreže koji se potpisuje kao Garrett Benjamin reagovao pretnjama predsedniku i celoj SNS.

"Ceo SNS će da visi sa grana. Svi. Vučić, Brnabić, Tabaković, Mali, Nikolić, cela banda", napisao je pomenuti korisnik.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.