Selaković: O Vladi ćemo razgovarati sa svima!

Izvor: Kurir, 06.Apr.2014, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Selaković: O Vladi ćemo razgovarati sa svima!

BEOGRAD - Potpredsednik Srpske napredne stranke Nikola Selaković izjavio je da će Srpska napredna stranka razgovarati o budućem sastavu vlade sa svima koji su spremni da zajedno rade kako bi Srbija izašla iz krize.

"Poziv drugim političkim strankama je i zvono za uzbunu jer je došlo vreme da se razgovara na način koji je iznad partijskog", rekao je Selaković za Radio Beograd, dodavši >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << da u SNS nije bilo konkretnih razgovora o budućem koalicionom partneru s kojim bi se formirala nova vlada.

"Kada smo razgovarali na Predsedništvu stranke, nismo govorili konkretno o bilo kojem budućem koalicionom partneru, ali rekli smo da smo spremni da razgovaramo sa svima koji su spremni da razgovaraju sa nama, i da ponudimo svoj program i politiku", izjavio je Selaković u emisiji "Sedmica" Prvog programa Radio Beograda.

On je dodao da će SNS prvo sutra, u ponedeljak, razgovarati sa Savezom vojvođanskih Mađara, a zatim sa koalicijom SPS-PUPS-JS. Na pitanje zašto njegov partijski kolega Nebojša Stefanović ne želi koaliciju SNS sa socijalistima, Selaković je odgovorio da je to pitanje za Stefanovića, dok je njegov stav da treba razgovarati sa svima. "Moj stav je da razgovaramo sa svima, da vidimo rezultate tih razgovora, a onda da odlučimo šta ćemo da radimo dalje i kako ćemo da formiramo vladu", rekao je Selaković.

Upitan uoči sutrašnjih razgovora sa Savezom Vojvođanskih Mađara (SVM) da li će jedan od zahteva SNS biti vanredni izbori u Vojvodini, Selaković je odgovorio da politika SNS "nikada nije bila politika ucenjivanja", ali je dodao da "šest odsto glasova nije legitimitet da neko drži vlast".

"Mi ćemo sa SVM, kao zaista kredibilnim partnerom i predstavnikom jedne od najvećih manjina u Srbiji, razgovarati o budućem programu Vlade Srbije", rekao je Selaković, odnosno o privrednim reformama, zapošljavanju, fiskalnoj konsolidaciji.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.