Saša Milošević novi gradonačelnik Užica

Izvor: Blic, 29.Okt.2012, 21:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Saša Milošević novi gradonačelnik Užica

Saša Milošević iz Srpske napredne stranke (SNS) izabran je večeras za gradonačelnika Užica.

Miloševića, koji je diplomirani pravnik, za gradonačelnika Užica predložila je nova skupštinska većina u užičkom parlamentu.

Njegovom izboru prethodila je smena gradonačelnika iz Demokratske stranke (DS) Jovana Markovića čime je DS posle četiri godine vlasti postala opozicija >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u užičkom parlamentu.

Novi gradonačelnik Užica izabran je posle dugotrajne sednice tajnim glasanjem sa 44 glasa "za" i 21 glasom "protiv" čime je nova skupštinska većina koju u Užicu čine SNS, SPS-PUPS-JS-NS, URS i DS S pokazala stabilnost.

Bivši gradonačelnik Užica Jovan Marković na današnjoj sednici je govorio o projektima, gasovodu, bazenu, stadionu i drugim stvarima koje je realizovala sada bivša vlast. Na kraju izlaganja bivši gradonačelnik je uputio i kritike novoj većini za "prekrajanje izborne volje građana Užica".

Šef odborničke grupe DS-a Slobodan Pajović rekao je za skupštinskom govornicom da je "žalosna Vlada koja pomaže samo građanima u gradovima gde su njene stranke na vlasti".

Replicirao je šef odborničkog kluba Socijalističke partije Srbije Neđo Jovanović koji je rekao da su Užicu potrebni i drugi projekti, poput investicija kako ga ne bi zaobilazile kompanije kao što su "Gorenje" i "Boš".

Jovanović je za govornicom naveo da je koncept prekomponovanja vlasti započela DS 2008. godine i da je on u slučaju Užica zasnovan na "pragmatizmu" kao i da glasovi građana koje zastupa 41 odbornik odražavaju njen legitimitet i legalitet.

Novoizabrani gradonačelnik Užica rekao je da će dosta pažnje posvetiti finansijskoj stabilnosti u Gradskoj upravi, investicijama i zapošljavanju.

Skupština grada Užica na danas održanoj sednici izabrala je i Vladimira Ilića (URS) za zamenika predsednika lokalnog parlamenta, posle ostavke Snežane Janjić LDP na tu funkciju.

Vlast u Užicu od danas čini 41 odbornik od ukupno 67. SNS ima 12 odbornika, SPS-PUPS-JS-NS 15, URS sedam, DS S sedam dok su u opoziciji DS-SPO (22) i LDP (4).

Povezane vesti: Amnestija za Jocu Amsterdama, Uroša Mišića, Luku Karadžića, ubice Tatona? Sporazum užičkog DS-a i PUPS-a Demokrate prave novu koaliciju u Užicu Svi na vlasti: Lebane, jedina opština u Srbiji bez opozicije SNS i SPS preuzeli vlast u Prokuplju

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.