Promenjena vlast u Užicu: Smenjene demokrate, novi gradonačelnik iz SNS

Izvor: S media, 29.Okt.2012, 22:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Promenjena vlast u Užicu: Smenjene demokrate, novi gradonačelnik iz SNS

Na vanrednoj sednici Skupštine grada u Užicu danas je smenjen gradonačelnik Jovan Markoviću iz Demokratske stranke i za novog gradonačelnika izabran Saša Milošević iz Srpske napredne stranke.

Time je rešena tromesečna politička kriza u Užicu, koja je kulminirala time što su socijalisti napustili koaliciju sa DS, po nalogu centrale stranke u Beogradu. >> Pročitaj celu vest na sajtu S media <<

Novu većinu od 41 odbornika u užičkoj skupštini, koja broji 67 odbornika, sada čine SNS (12), koalicija SPS-PUPS-JS-NS (15) i po sedam odbornika URS i DS S.

U opoziciji su Demokratska stranka, LDP i SPO.

Smenjeni gradonačelnik Jovan Marković (DS) rekao je Tanjugu da je siguran da “politička matematika koja je dirigovana iz Beograda neće dobro doneti građanima Užica”.

“Siguran sam da nova koalicija neće imati uspeha, ni blizu toliko koliko smo mi imali”, uveren je Marković.

Novoizabrani gradonačelnik Užica diplomirani ekonomista Saša Milošević, predsednik Gradskog odbora SNS odlučan je u stavu da će nova koalicija razuveriti u narednom periodu sve one koji je na startu osuđuju na propast.

“Svi dušebrižnici u Užicu koji govore da naša koalicija na čelu sa naprednjacima nema program, biće iznenađeni već za tri meseca, kada će se videti prvi efekti našeg delovanja u smanjenju broja nezaposlenih, dovođenju novih investitora i uspostavljanja ekonomske stabilnosti u gradskom budžetu”, rekao je Tanjugu Milošević.

(Tanjug)

Foto: Print screen RTS

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.