Izvor: Radio 021, 05.Maj.2021, 21:11

Šapićev SPAS se ujedinjuje sa SNS, pogledajte sta je govorio o naprednjacima

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je nakon sednice Predsedništva Srpske napredne stranke da će uskoro doći do ujedinjenja te stranke sa SPAS-om Aleksandra Šapića.

On je poručio da veruje da u narednih mesec dana može doći do ujedinjenja njegove stranke i Šapićevog saveza u jednu političku opciju.

"Zakazali smo sednicu Glavnog odbora stranke gde ćemo razgovarati o prvim i novim kadrovskim rešenjima, gde će biti određenih promena, a >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << na toj sednici zakazaćemo Skupštinu stranke koja će se održati u oktobru. Želim da vam kažem da sam danas podneo predlog Predsedništvu koje je ono jednoglasno prihvatilo da formiramo radnu grupu koja će krenuti u razgovore sa SPAS-om Aleksandra Šapića oko ujedinjavanja u jednu političku stranku i mi ćemo, koliko sutra, uputiti poziv Šapiću na razgovore i prvim razgovorima prisustvovaću lično", saopštio je Vučić.

Podsetimo, pre tri godine, nakon izbora Šapić je bio izričit da njegova stranka neće napraviti nikakav dogovor sa SNS jer je "sve ono za šta se zalažu suprotno od SNS".

"Moja konačna odluka je da nakon ovih izbora, ukoliko postanemo deo gradske skupštine, imamo komunikaciju sa svima, jer je to naša obaveza u ime građana, bili vlast ili opozicija, ali nakon svega što se dešavalo proteklih par meseci, više ne postoji ni jedan posto šanse da sa SNS možemo da napravimo bilo kakav dogovor oko zajedničkog upravljanja Beogradom. Mogu da budem "sveti Petar", ne gradonačelnik, tu dogovora više nema. A dogovora nema jer sve ono za šta se mi zalažemo, suprotno je od onoga kako se oni ponašaju", rekao je Šapić u intervjuu za Vreme.

Autor: Nova.rs, Vreme, 021

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Parović: Vučić i Šapić kao politički brak Milošević-Marković

Izvor: Danas, 06.Maj.2021, 13:15

Predsednik Narodnog slobodarskog pokreta Miroslav Parović ocenio je danas da predsednik Srbije i Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić namerava da preko ujedinjenja sa Srpskim patriotskim savezom (SPAS) Aleksandra Šapića sprovede "mirnu čistku kompromitovanih naprednjačkih kadrova" slično...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.