Izvor: Radio 021, 22.Jun.2020, 21:26

Šapić ispred SNS na Novom Beogradu za 116 glasova, naprednjaci najavili žalbu

Lista Aleksandra Šapića pobedila je SNS na Novom Beogradu za 116 glasova, saopštila je opština Novi Beograd.

Kako je navedeno, pobedu je odnela lista Aleksandar Šapić – Naš predsednik opštine Novi Beograd sa osvojenih 43% glasova što je 23 mandata, dok je lista Aleksandar Vučić - Za našu decu osvojila 42% glasova odnosno 22 mandata.

Treće mesto zauzela je lista Socijalistička partija Srbije (SPS), Jedinstvena Srbija (JS) – Dragan Marković Palma sa osvojenih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << 7%, odnosno četiri mandata.

Lista Dr Vojislav Šešelj – Srpska radikalna stranka osvojila je 2% glasova, dok je lista Srpska desnica – Znamo se, rasli smo zajedno – Miša Vacić osvojila 1% glasova i ove dve liste nisu prešle cenzus, rekli su u GO Novi Beograd.

Kako su dodali, nevažećih listića bilo je 4%, a razlika između dve liste je samo 116 glasova.

SNS: Žalićemo se

Predsednik opštinskog odbora Srpske napredne stranke na Novom Beogradu Stevo Marušić tvrdi da je "na izborima za Skupštinu opštine Novi Beograd pobedila SNS, a da je večeras izborna komisija te opštine, u kojoj većinu ima Aleksandar Šapić, preglasavanjem promenila izborni rezultat, kako bi oni dobili mandat više od SNS".

"To je protivzakonito. Naša izborna lista uložiće prigovor, tražićemo ponovo da se prebroje glasovi i prekontrolišu svi zapisnici sa biračkih mesta", rekao je Marušić.

Naveo je da će uložiti žalbu opštinskoj izbornoj komisiji, te da će, ako bude trebalo, ići i na Upravni sud.

Šapić: Nema preokreta, jedino rezultati po kojima vodim

Predsednik opštine Novi Beograd i lider SPAS-a Aleksandar Šapić kaže da nema nikakvog preokreta na toj beogradskoj opštini, te da je opštinska Izborna komisija saopštila prve i jedine rezultate, po kojima njegova lista beleži tesno vođstvo, ispred liste SNS, sa jednim odbornikom više.

"Nema preokreta. Pojavili su se jedni rezultati koje je objavio Goran Vesić. A ti drugi rezultati, koje vi zovete preokret, su jedini zvanični rezultati koji su se pojavili. Samo da to konstatujemo", odgovorio je Šapić na pitanje Tanjuga.

Dodao je da je i on mogao da "izbaci" svojih 15 rezultata pre toga, pa da budu preokret.

"Postoji zvanična komisija. Ako bilo ko sumnja u bilo šta, tamo su predstavnici svih stranaka koji su učestvovali u procesu kontrole brojanja glasova", kaže Šapić i dodaje da su za listu sa rezultatima glasale sve stranke osim Srpske napredne stranke.

Prethodno je zamenik gradonačelnika Beograda i član predsedništva SNS Goran Vesić objavio na svom Fejsbuk profilu da su naprednjaci pobedili i na Novom Beogradu, te da su osvojili vlast u svih 17 opština.

Autor: Tanjug

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.