Šapić: Za Vladetu Jankovića je Đilas avio-inženjer

Izvor: B92, 07.Feb.2022, 15:06

Šapić: "Za Vladetu Jankovića je Đilas avio-inženjer "

Potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke i predsednik Gradske opštine Novi Beograd Aleksandar Šapić odgovorio je na optužbe opozicije.

"Vidim da me gospodin Vladeta Janković već više puta naziva javno "doktorom Šapićem" iako se ja nikad nigde nisam tako predstavljao, niti na tome insistirao. U našem narodu "doktorima" se obično nazivaju lekari koji leče ljude, a skoro nikada tako >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ne zovemo nekog, ko je iz bilo koje oblasti završio doktorske studije", naveo je on u pisanoj izjavi.

Kako je napomenuo, to se obično radi kada tu osobu želimo da ismejemo, pa je onda nazivamo po stručnoj spremi, to jest, "na osnovu stečenog obrazovanja i formalne kvalifikacije koju ono nosi".

"Ukoliko namera gospodina Jankovića nije ismevanje, već je to deo njegove prakse, onda očekujem da i svoje političke prijatelje i saborce, po istom principu oslovljavava.U tom slučaju će Mariniku Tepić nazivati "nastavnicom rumunskog", Dragana Đilasa "avio - inženjerom", jer je završio Odsek za vazduhoplovstvo, Vuka Jeremića, "teorijskim fizičarem", a Mikija Aleksića, "carinikom", pošto je pohađao Višu poslovnu školu za porez i carinu", navodi Šapić.

Napominje i da ukoliko to ne bude radio, jasna je namera da bude ismejan.

"Misleći valjda da će se tako bolje preporučiti za poziciju za koju se kandiduje. Iskreno od njega nisam takav stav očekivao, ali to svakako neće promeniti moj pristojan i kulturan odnos prema njemu, koji sam i do sada imao", zaključio je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Šapić o „doktoru Šapiću“: Za Vladetu je Marinika nastavnica rumunskog, Đilas avio – inženjer,

Izvor: Danas, 07.Feb.2022

Predsednik beogradske opštine Novi Beograd i kandidat SNS za gradonačelnika Beograda Aleksandar Šapić saopštio je danas da vidi da ga kandidat opozicione "Ujedinjene Srbije" za tu funkciju Vladeta Janković više puta javno nazvao "doktorom Šapićem" iako se, kako je naglasio, on nikada nigde nije...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.