Izvor: JUGpress.com, 13.Jun.2021, 18:29

SSP: Ako gradonačelnica po poskupljenjima meri standard, u pravu je – nikad nije bio veći

NIŠ

Gostujući u u emisiji “Šarenica” na RTS-u, gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski, univerzalni ekspert sveopšteg znanja, u želji da vladavinu SNS-a prikaže kao sjajnu i dobru za Niš, iznela je niz stvari koje su sve, samo ne istina, saopštila je Stranka slobode i pravde (SSP).

“Dodvoravanje i pominjanje predsednika Vučića i premijerke Brnabić je njen stranački zadatak, jer >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << nijedno od njih nije uradilo ama baš ništa za naš grad, ali smo na podanički odnos lokalne vlasti prema republičkoj navikli.

Ono što se ne može i ne sme prećutati jesu neistine o tome da “Nišlije žive sve bolje, standard nam je porastao”, a kao argumente navodi otvaranje sedme kineske fabrike, gužve u restoranima i saobraćaju, misleći valjda da smo pre Srpske napredne stranke jeli iz kontejnera i vozili se zaprežnim kolima.

Idemo redom:

Fabrike koje gradonačelnica pominje su izrabljivačnice u kojima većina radi za nešto više od 300 evra u često nehumanim uslovima i pod stalnom neizvesnošću budući da je ogroman broj radnika zaposlen na određeno vreme. Radnici su pretvoreni u motače kablova, gaze im se osnovna ljudska i radnička prava – pravo na dostojanstvo, pravo na sindikalno udruživanje.

Licemerno je pozivanje na gužve u restoranima u godini u kojoj restorani više nisu radili nego što su radili zbog koronavirusa, a građani se uželeli normalnog života. Niš je oduvek bio grad meraka, dobre hrane i kafana, a pominjanje ugostitelja je vrhunac bezobrazluka s obzirom na to da je gradska vlast zakazala kada je ugostiteljima bila neophodna pomoć da prežive krizu.

Gužve u saobraćaju su sve veće jer su nam ulice u katastrofalnom stanju, prepune rupa, međunarodna pruga preseca centar grada, JKP “Parking servis” osvaja svaki kutak svojom naplatom, a za to vreme Grad poklanja “Delti” parkove.

Vlast koju predstavlja gradonačelnica Sotirovski nam je uništila grad, ubila volju građanima, zatrovala svaku poru ovog društva, dovela nas do borbe za golu egzistenciju i do toga da ogroman broj sugrađana napušta grad i zemlju. Nišlije svoj standard najbolje vide kada otvore novčanik i frižider, ne mora ona da nam govori kako živimo. Jer većina preživljava, posebno nakon poskupljenja komunalnih usluga u najvećoj krizi – vode, odvoza smeća, grejanja koje nam je baš gradonačelnica svojom “mudrom” politikom darovala. Ako se po poskupljenjima meri standard, u pravu je – nikad nije bio veći”, navodi se u saopštenju Gradskog odbor Stranke slobode i pravde Niš.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.