SPS se pridružio SNS-u u Leskovcu

Izvor: RTS, 31.Okt.2012, 19:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SPS se pridružio SNS-u u Leskovcu

Spasovdanskoj koaliciji u Leskovcu, koju predvodi SNS, pridružili se odbornici SPS-a i SDPS-a. Sednica skupštine grada na kojoj će biti izabrano novo gradsko rukovodstvo održaće se u utorak 6. novembra.

Nova odbornička većina u Leskovcu imaće 48 odbornika. Danas su se Spasovdanskoj koalciji, koju predvode naprednjaci >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << pridužili Socijalistička partija Srbije i SDPS tako da će jedina opoziciona stranka u gradskom parlamentu biti demokratska.

Doktor Goran Cvetanović, lider leskovačkih naprednjaka, kaže je da je tekst koalicionog sporazuma, koji je potpisan sa socijalistima i SDPS-om identičan onom koji je potpisan sa drugim članovima koalicije i da se već zna ko će biti nosioci najodgovornijih funkcija u gradu.

"Za sada je sigurno da ću ja biti novi gradonačelnik Leskovca i da će moj zamenik biti doktor Draga Jovanović iz Jedinstvene Srbije, a za  mesto predsednika skupštine predviđen je član SPS", kaže Cvetanović.

U ime Socijalističke partije Srbije koalicioni sporazum potpisao je Aleksandar Đurović predsednik Okružnog odbora SPS-a, jer, kako je rekao Živojin Stefanović lider leskovačkih socijalista, nije mogao da prisustvuje današnjem događaju.

Na račun Stefanovića proteklih dana, a i na samoj konferenciji za novinare, iznešeno je niz kritika zbog odugovlačenja sa potpisivanjem sporazuma zbog čega su, kako je rečeno, trpeli građani Leskovca,  ali će on ipak ostati na mestu predsednika Gradske skupštine.

"Mi smo dobili nalog centrale da u gradu formiramo vlast po vertikali i mislimo da će to biti dobro za građane Leskovca", kaže Đurović.

Sednica skupštine na kojoj će biti izabrano novo gradsko rukovodstvo zakazana je za utorak 6. novembar. Kako je istaknuto na današnjoj konferenciji za novinare u najskorije vreme biće promenjeni i direktori javnih i javno-komunalnih preduzeća, a biće provereni svi ugovori o finansiraju projekata, poput bušotine za geotermalne vode, jer postoji osnovana sumnja da nije sve rađeno po zakonu.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

SPS se pridružio SNS-u u Leskovcu

Izvor: JuznaSrbija.info, 31.Okt.2012

Spasovdanskoj koaliciji u Leskovcu, koju predvodi SNS, pridružili se odbornici SPS-a i SDPS-a. Sednica skupštine grada na kojoj će biti izabrano novo gradsko rukovodstvo održaće se u utorak 6. novembra.

Nastavak na JuznaSrbija.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.