SPS preuzima vlast u Aleksandrovcu

Izvor: B92, 20.Avg.2012, 16:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SPS preuzima vlast u Aleksandrovcu

Aleksandrovac -- Lokalni odbor SPS u Aleksandrovcu saopštio da je obezbedio novu većinu. To znači da bi DS posle dva meseca od formiranja vlasti u toj opštini mogla u opoziciju.

SPS je najavio da će, i pored toga što ima većinu od 32 od ukupno 59 odbornika u Skupštini Aleksandrovca, pozvati na pregovore Srpsku naprednu stranku i Ujedinjene regione Srbije kako bi formirali većinu kao na republičkom nivou.

Koalicija SPS-a i Jedinstvene Srbije, koja ima šest odbornika, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << obezbedila je apsolutnu većinu tako što joj je pristupio Pokret za Župu, koji ima 26 mandata u lokalnom parlamentu.

U opoziciju će najverovatnije otići DS sa sedam odbornika i grupa građana Za bogatu Župu sa 12 odbornika.

SNS i URS nisu se izjasnili da li će se pridružiti SPS-u.

Posle lokalnih izbora, odborničku većinu u Aleksandrovcu formirali su grupa građana Za bogatu Župu sa 12 odbornika, DS sa sedam mandata, SPS-JS sa šest, SNS sa četiri i jedan odbornik Demokratskog pokreta Župe sa liste URS-DPŽ.

U opoziciji su ostali Pokret za Župu sa 26 odbornika i URS-DPŽ sa tri mandata, podsetio je na konferenciji za novinare predsednik lokalnog SPS-a Novica Adamović.

Šef odborničke grupe SPS-a Života Cvetković rekao je da ta stranka "nije napustila prethodnu koaliciju, nego je ona prestala da funkcioniše" jer su neki odbornici ostalih grupa odbili da učestvuju

u radu.

Lider Pokreta za Župu Jugoslav Stajkovac rekao je da je prelazak njegove odborničke grupe u SPS bio prirodno rešenje, jer je pokret levo orijentisan.

Odbornička grupa SPS će danas podneti zahtev za sazivanje sednice Skupštine opštine Aleksandrovac na kojoj bi trebalo da bude konstatovana promena vladajuće većine i koja bi trebalo da bude održana u roku od 15 dana, naveli su u SPS-u.
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.