SPO za izbore u NS, DS ocenio da je koalicija nesložna

Izvor: Blic, 25.Dec.2013, 16:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SPO za izbore u NS, DS ocenio da je koalicija nesložna

Gradski odbor Srpskog pokreta obnove (SPO) u Novom Sadu podržao je danas stav Srpske napredne stranke (SNS) da se raspišu prevremeni izbori, ukoliko naprednjaci ne budu imali dobre partnere u gradskoj vlasti.

SNS je saopštio da neće po svaku cenu biti u gradskoj vlasti

Demokratska stranka ocenila je da taj zahtev pokazuje >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << nesložnost koalicije u Novom Sadu.

Novosadski odbor SNS saopštio je danas da neće po svaku cenu biti u gradskoj vlasti i da neće dozvoliti "neodgovorno ponašanje pojedinih partnera". Ta stranka je saopštila da, ukoliko ne bude mogla da sprovodi odgovornu politiku, više neće biti deo većine u Skupštini grada, te će se videti da li to znači "formiranje nove skupštinske većine ili raspisivanje prevremenih izbora".

Povodom tih tvrdnji, gradski odbor SPO je saopštio da SNS i SPO imaju odličnu saradnju, kompatibilne politike na republičkom, pokrajinskom i gradskom nivou, te da će ta stranka podržati odluku o prevremenim izborima u Novom Sadu.

- Evropski put i borba protiv kriminala i korupcije, vrednosti su za koje se bore obe stranke od osnivanja i ta borba konačno daje rezultate. SPO će podržati i pridružiti se odluci SNS u vezi sa prevremenim izborima u Novom Sadu, kakva god da bude - navodi SPO u sapoštenju.

Gradski odbor DS je danas ocenio da je stav SNS o prevremenim izborima pokazatelj da je koalicija na čelu s gradonačelnikom Milošem Vučevićem "nesposobna i nesložna", te da su ušli u koaliciju sa "osumnjičenima za kupovinu glasova".

- Oni koji su doveli sva javna preduzeća na ivicu propasti, koji su zaposlili stranačke kadrove, a besramno otpuštali predstavnike sindikata, oni koji su od Novog Sada napravili utočište za kriminalce, danas se kriju iza koalicionih partnera i pokušavaju da za svoje greške, nemoć i nestručnost optuže nekog drugog - smatra DS.

DS dodaje da od kada je koalicija na vlasti, nije bilo razvojnih mera, novih investicija i radnih mesta.

- DS je na izbore pozivala i pre šest meseci. Oni koji su došli na vlast uprkos željama Novosađana, i po svaku cenu da se domognu fotelja i upravljanja novcem građana, danas možda konačno razumeju koliko nas njihova nesposobnost svakodnevno košta - dodao je DS.

SNS je preuzela vlast u Novom Sadu u septembru prošle godine, a pre toga, nakon lokalnih izbora u maju 2012, vladajuću koaliciju predvodila je DS. SNS je u Novom Sadu u koaliciji sa Socijalističkom partijom Srbije i njenim partnerima, zatim sa Demokratskom strankom Srbije (DSS), Srpskim pokretom obnove, Romskom demokratskom strankom i Trećom Srbijom. Stranka Treća Srbija u lokalni parlament je ušla na listi pokreta Dveri, iz kojeg su isključeni nakon lokalnih izbora, da bi potom oformili Treću Srbiju. Srpski pokret obnove nastupao je na izborima na listi Lige socijaldemokrata Vojvodine, koja je danas u opoziciji.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

SRS: Izborni manevar SNS

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Dec.2013, 15:45

Gradski odbor Srpske radikalne stranke iz Novog Sada ocenio je da je jučerašnja najava mogućih vanrednih gradskih izbora iz Srpske napredne stranke "manevar" naprednjaka.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.