SNS upozorio na kupovinu glasova u Šapcu

Izvor: B92, 05.Sep.2020, 18:23

SNS upozorio na kupovinu glasova u Šapcu

Poverenik Gradskog odbora Srpske napredne stranke Boban Birmančević u Šapcu govorio je o sumnji na krađu glasova tokom održavanja ponovljenih izbora.

Ponovljeni parlamentarni izbori održavaju se danas u Šapcu, nakon što je taj grad ukinuo vanrednu situaciju zbog epidemije koronavirusa.

Kako je rekao Birmančević, na izborima se dogodio niz nepravilnosti , ali ključna nepravilnost je to što je jedan član gradskog veća kupovao glasove, odnosno davao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je novac za kupovinu glasova. Kako je naveo, on je iznosio glasove i prostorija fudbalskog kluba "Mačva" i za taj slučaj postoje svedoci.

On je pozvao državu da reaguje zbog zloupotrebe i kupovine glasova koje se dešava u tom gradu

"Takođe, obaveštavam građane Šapca da je smetnja na telefonu Gradske izborne komisije koja nije ni prijavljena, otklonjena u najkraćem mogućem roku, za petnaestak minuta, a nastala je unutar prostorija gradske uprave. Sumnjamo da su sami uzrokovali kvar. Ono što je sigurno, Srpska napredna stranka i Telekom Srbija nemaju nikakve veze sa prekidom veza u GIK", rekao je Birmančević.

Podsetimo, Gradski odbor SNS-a danas je već upozorio na, kako su rekli, skandal neviđenih razmera za koji su u Šapcu odgovorni Dušan Petrović i Nebojša Zelenović.

U saopštenju SNS navodi se da Petrović i Zelenović "uprkos volji naroda žele da uzurpiraju vlast i ne biraju sredstva u toj nameri, od jutros vrše brutalnu opstrukciju izbornog procesa".
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.