SNS traži uvođenje privremenih mera u Vlasotincu

Izvor: juGmedia, 27.Dec.2014, 15:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SNS traži uvođenje privremenih mera u Vlasotincu

VLASOTINCE – Za 11 meseci, bivša vlast u Vlasotincu, koju je predvodio SNS, vratila je oko 80 miliona dinara starih dugovanja, investirala oko 63,6 miliona, domaćinskim poslovanjem uštedela 13,9 miliona i na računu ostavila 27 miliona dinara.

Ovo je danas saopšteno na konferenciji za novinare bivšeg predsednika opštine Vlasotinca Zorana Todorovića, smenjenog krajem novembra, i povernika Opštinskog odbora SNS Nenada Stojkovića.

„Laž i neistina je da je ostavljen >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << dug od 35 miliona dinara. Istina je da je dug iznosio 18,7 miliona, ali je u budžetu opštine na dan predaje vlasti bilo 27 miliona dinara. Do kraja godine je trebalo da se smanji za još 10 miliona“, kazao je Todorović.

Kada je krajem prošle godine stao na čelo opštine zatekao je dug od 95.800.000 miliona dinara. „Zatekao sam veoma loše stanje, koje je rezultat vladavine od 2005 do 2012. godine“, kazao je.

U opziciji u Vlasotincu su SPS i deo odbornika SNS-a. Povrenik ove stranke Nenad Stojković kaže da su građani Vlasotinca iznevereni i zbunjeni.

“Verujem da građani opštine Vlasotince nisu glasali da predsednik opštine bude iz Pokreta socijalista koji ima jednog jedinog odbornika i to izabranog na listi Srpske napredne stranke. Ovako formirana većina je pokušaj vaskrsnuća pojedinaca koji ne mogu da se pomire sa činjenicom da su politička prošlost Vlasotinca. Na žalost, u formiranju te nove koalicije, učestvovali su i pojedini članovi Srpske napredne stranke”, kazao je Stojković.

On je, odgovarajući, ocenio da se dogovor između dva krila SNS-a može postići, ali pod uslovom da se razgovori ne uslovljavaju.

“Pozivamo ih na dogovor, ali mora da se prihvati činjenica da neki više nemaju funkicije u stranci”, kazao je Stojković, naglašavajući da će povereništvo sve učiniti da u Vlasotincu dođe do raspuštanja skupštine, uvođenja privremenih mera, a potom i do vanrednih loklanih izbora.

(Kraj) mil
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.