SNS smenjuje direktora HE Đerdap Gorana Kneževića

Izvor: TimockeVesti.net, 20.Dec.2013, 09:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SNS smenjuje direktora HE "Đerdap" Gorana Kneževića

Predsedništvo Srpske napredne stranke, uz listu za smenu stotinak lokalnih funkcionera i odluku o povlačenju sa vlasti u sredinama gde nemaju dovoljnu većinu, opredelilo se da promeni i pet direktora javnih preduzeća čijim radom nije zadovoljan prvi potpredsednik Vlade Srbije i prvi čovek naprednjaka Aleksandar Vučić, saznaje "Danas" u izvorima bliskim toj stranci.
Iako je najavljeno da se o imenima neće govoriti do sednice Vlade koja o ovom pitanju formalno treba da odluči, >> Pročitaj celu vest na sajtu TimockeVesti.net << sagovornik ovog lista tvrdi da je reč o Slobodanu Cvijanu direktoru Agencije za kontrolu letenja, Dragoljubu Simonoviću direktoru Železnica Srbije, Dmitru Đuroviću, direktoru Koridora Srbije, Milanu Živanoviću direktoru Direktorata civilnog vazduhoplovstva i Goranu Kneževiću, direktoru Hidroelektrane Đerdap.
U ovom trenutku još nije izvesno da li pomenuta petorica direktora dočekati Novu godinu u tim foteljama ili će u narednih nedelju dana već biti promenjeni. Kako kaže izvor lista "Danas", "to zavisi isključivo od ekspeditivnosti Vlade Srbije koja treba da donese odluku o njihovom razrešenju“.
Mediji su svojevremeno pisali da je Goran Knežević, direktor Hidroelektrane Đerdap, 2009. godine odlukom Prvog opštinskog suda u Beogradu smenjen sa funkcije koju je obavljao i u to vreme pod obrazloženjem da "tu funkciju mogu da obavljaju isključivo diplomirani inženjeri mašinstva ili elektrotehnike“, dok je Knežević po struci diplomirani ekonomista. Međutim, veoma zanimljiv podatak je da je Hidroelektrana Đerdap bila druga po uspešnosti kompanija u Srbiji u 2012. godini sa zaradom od 2,9 milijarde dinara, pa se onda postavlja pitanje zbog čega je i Knežević navodno na spisku nepodobnih direktora za rukovodstvo SNS, piše ovaj list.
Treba sačekati i videti da li će baš sva petorica sa spiska ostati bez posla, a ono što je takođe intrigantno je koga će Srpska napredna stranka na te funkcije dovesti umesto njih. Poznato je, naime, da trenutno najmoćnija politička partija u Srbiji još uvek oskudeva u jakim i profilisanim kadrovima, kao i da ne podržava baš iz sve snage ideju o profesionalizaciji u javnom sektoru, zaključuje list.
Izvor Radio 021

Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na TimockeVesti.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Radomir Nikolić: Uskoro imena smenjenih direktora

Izvor: Blic, 20.Dec.2013

Predsednik Izvršnog odbora Srpske napredne stranke Radomir Nikolić izjavio je danas da će verovatno posle sledeće sednice vlade biti objavljena imena direktora državnih preduzeća iz redova SNS, čijim radom u toj stranci nisu zadovoljni...Nikolić je u Jutarnjem nacionalnom dnevniku TV Pink rekao...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TimockeVesti.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TimockeVesti.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.