SNS sa KiM prekida saradnju sa PS: Prodali su se...

Izvor: B92, 20.Dec.2016, 16:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SNS sa KiM prekida saradnju sa PS: "Prodali su se..."

Opštinski odbori SNS na KiM saopštili su da su pokrajinski poslanici iz Pokreta socijalista prodali interese srpskog naroda za "šaku albanskog novca".

Oni su naveli da zbog toga prekidaju svaku saradnju s njima i da ne "priznaju ništa što je proisteklo iz izdajničkog dogovora poslanika Pokreta socijalista i Ise Mustafe, pa ni novopostavljenu ministarku".

"Opštinski odbori SNS na Kosovu i Metohiji prekidaju svaku saradnju sa Pokretom socijalista na KiM i preduzeće >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sve korake kako bi se neutralisala šteta koju ta minorna grupa političkih profitera nanosi snazi i jedinstvu srpskog naroda na Kosmetu", poručuju naprednjaci iz pokrajine.

Kako se navodi, opštinski odbori SNS sa Kosova i Metohije osuđuju dogovore dela poslanika Srpske liste iz Pokreta socijalista sa kosovskim premijerom Isom Mustafom, koji su doveli do smene ministra Ljubomira Marića, člana i funkcionera SNS i instaliranja kompromitovane, nekompetentne i Prištini lojalne osobe na tu funkciju.

Ističe se i da je Marić svoj posao obavljao časno, pošteno i u stalnoj konsultaciji sa svojom državom i narodom.

"Pokrajinski poslanici iz redova Pokreta socijalista su, radeći iza leđa Srpskoj naprednoj stranci, koja uživa ubedljivo najveću podršku naših sunarodnika na Kosovu i Metohiji, za šaku albanskog novca prodali interese srpskog naroda i naneli nesagledivu štetu državnim i nacionalnim interesima", ocenjeno je u saopštenju.

SNS i njeni predstavnici unutar Srpske liste smatraju da je imenovanje nedolične osobe na mesto ministra, iza leđa legitimnim predstavnicima Srbije i Srba na KiM, u trenutku kada Srbi zbog pokušaja otimanja Trepče i blokade sporazuma o ZSO bojkotuju sednice i druge aktivnosti vlade u Prištini, akt prodaje državnih i nacionalnih interesa.

Kako se kaže, taj akt daleko prevazilazi uobičajene stranačke razmirice i uvreda je za svakog pristojnog Srbina i Srpkinju.

Takođe opštinski odbori SNS KiM upozoravaju da "dogovor Mustafe i poslanika iz redova Pokreta socijalista podrazumeva, osim smene srpskog i imenovanja Prištini lojalnog ministra, i otvorenu trgovinu podrškom ove grupe formiranju tzv. Vojske Kosova, koja bi bila suprotstavljena Srbiji, i demarkaciji tzv. nezavisne države Kosovo sa Crnom Gorom".

Oni dodaju i da ne priznaju ništa što je proisteklo iz izdajničkog dogovora poslanika Pokreta socijalista i Ise Mustafe, pa ni novopostavljenu ministarku, koja se, prihvatajući funkciju uprkos direktnom pozivu ovlašćenih predstavnika države Srbije, pridružila bloku albanskih političkih partija.

Pre nekoliko dana Mustafa je smenio Marića, a na njegovo mesto imenovao Mirjanu Jevtić.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SVAĐA NAPREDNJAKA I POKRETA SOCIJALISTA Prekid saradnje na Kosovu i Metohiji zbog nove ministarke

Izvor: Blic, 20.Dec.2016

Opštinski odbori Srpske napredne stranke na Kosovu i Metohiju optužili su danas pokrajinske poslanike iz redova Pokreta socijalista da su prodali interese srpskog naroda za "šaku albanskog novca", te da stoga prekidaju svaku saradnju sa njima i da ne "priznaju ništa što je proisteklo iz izdajničkog...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.