SNS s dva većnika postala deo vlasti i u Pirotu

Izvor: juGmedia, 30.Jun.2017, 13:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SNS s dva većnika postala deo vlasti i u Pirotu

Na današnjoj sednici Skupštine grada Pirota, Izborom dva nova člana Gradskog Srpska napredna stranka postala je danas i zvanično deo vlasti, čemu je prethodio sporazum o zajedničkom delovanju sa Koalicijom za Pirot.

Umesto Srdjana Denčiča i Jovana Ćirića sa liste SDS-LDP, koji su razrešeni, novi večnici iz redova SNS-a su Miroljub Vidanović i Dejan Ranđelović. Razrešen je i većnik Koalicije za Pirot Acko Stančić, a novi gradski većnik >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << biće dosadašnji pomoćnik gradonačelnika Aleksandar Ćirić, koji će biti i šef kabineta gradonačelnika Vladana Vasića.

SNS će u gradskoj vlasti dobiti i jedno mesto pomoćnika gradonačelnika ali danas nije saopšteno ko će to biti niti za koji će resor biti zadužen.

Koalicioni  sporazum o zajedničkom delovanju Koalicije za Pirot (KZP) i Srpske napredne stranke (SNS) potpisan je  pre tri dana čime je dosadašnja opoziciona SNS postala deo gradske vlasti. Sporazum su potpisali poverenik SNS-a za grad Pirot Milan Jovanović i gradonačelnik Pirota i čelnik Koalicije za Piot Vladan Vasić.

“Imali smo zajednički  dogovor da napravimo tim za bolji i razvijeni Pirot a cilj su nove investicije i veća i bolja pomoć Vlade Srbije Pirotu. Nadam se da je Vasić prepoznao da u SNS-u postoje kadrovi koji su kvalitetni i stručni i da zajedno napravimo uspešniji Pirot”, rekao je prilikom potpisivanja koalicionog sporazuma Milan Jovanović.

Gradonačelnik Pirota i čelnik Koalicije za Pirot Vladan Vasić je izrazio nadu da će uspešno saradjivati i stabilizovati grad i imati bolje veze sa institucijama Vlade.

Ne treba nikako zanemariti činjenicu da je SNS najjača stranka u zemlji, da dugi niz godina uspešno vodi Vladu Srbije i da pobedjuje na izborima. Mislim da je sasvim normalno da jedna takva velika stranka koja ima popularnosti i u Pirotu bude u lokalnoj koaliciji koja će voditi grad”, rekao je tada Vasić.

Gradska skupština ima 56 odborničkih mandata.Većinu  sada čine  KZP, SPS , SNS i lista SDS-LDP, dok je u opoziciji samo GG ‘’Pirotska nova snaga’’ sa četiri odbornička mandata.

Tekst i foto Z.Panić

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.