SNS rođaci, advokati, građevinske firme - ko je sve kupio gradsku imovinu na licitaciji u Nišu

Izvor: JužneVesti.com, 07.Jun.2023, 10:43

SNS rođaci, advokati, građevinske firme - ko je sve kupio gradsku imovinu na licitaciji u Nišu

Na licitaciji za gradske stanove, garaže i zgrade u Nišu najviše je izlicitirao Zoran Ždraljević, inače suvlasnik hotela Exclusive palace u Nišu i rođak SNS omladinca Nikole Ždraljevića, koji je preko stranke zaposlen u Tržnici. Među pobednicima nadmetanja je i advokatica Tanja Savić, poznata po tome što je u timu sa niškim advokatom Milanom Petrovićem branila ukrajinskog obaveštajca u Nišu. Najviše je platila firma Đokić gradnja - 163.000 evra >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << stan u centru grada.

Oko 500.000 evra slilo se u gradsku kasu nakon javne licitacije, koja je trajala četiri i po sata. Odbačeno je više od 100 prijava, bilo je međusobnih i svađa sa komisijom, kao i sumnje da je mnogo toga rezervisano za članove Srpske napredne stranke.

Zoran Ždraljević, koji je dao čak trećinu novca i kupio garaže i stanove, 33% je suvlasnik hotela i restorana Exclusive palace i 50% suvlasnik Srbofarma, koji je u likvidaciji, nema status u Narodnoj banci Srbije i obrisan je sa APR-a.

Zoran Ždraljević izlicitirao najviše; foto: JV / Tamara RadovanovićIsto prezime nosi i naprednjak Nikola, kojeg je još 2019. godine u JKP Tržnica, mimo konkursa i na određeno vreme, zaposlio preko stranke direktor preduzeća Goran Đorđević.

Na pitanje novinarke Južnih vesti da li je i u kakvom srodstvu sa Zoranom Ždraljevićem, odgovorio je neprecizno - njegov otac Radovan ima dva brata, ali da se nijedan ne zove tako.

Svakako je porodica Ždraljević veoma rasprostranjena, ugledna i poznata, kako u zemlji, tako u inostranstvu. Naravno, više bih voleo da govorite o mojim uspesima u obrazovanju, sportu i drugim sferama. Koliko znam, svi Ždraljevići su u nekom srodstvu. Na kraju, zamolio bih Vas da mene izuzmete iz ovakvih stvari i unapred planiranih tendencioznih tekstova - poručio je Nikola Ždraljević novinarki.

Dodao je i da “uvek možemo da odemo do pomenutog restorana (Exclusive palace)”, u koji se, kaže, ne seća da je ikada bio, niti da je u vlasništvu “nekog Ždraljevića”.

Međutim, ćerka Zorana Ždraljevića, Milica Ždravljević, koja je bila suvlasnica hotela do jula 2020. godine, potvrđuje da su ona i njen otac u srodstvu sa Nikolom i Radovanom, ali tvrdi da nisu u komunikaciji i da ne zna u kakvom su tačno srodstvu. Milica je sada vlasnica firme Mikont M.

Ždraljević 2019. mimo konkursa dobio posao u "Tržnici"; ilustracija; foto: Vanja KeserNa pitanje da li su ona i njen otac članovi SNS-a odgovara: “Nismo, nismo bili, niti ćemo ikada biti”.

Sa druge strane, Nikola Ždraljević je, osim toga što je službenik u Tržnici, bivši sportista, aktivan u Kancelariji za mlade Opštine Medijana, bio je potpredsednik ŽOK Student, dok je u isto vreme njegov otac Radovan tamo bio u Upravi. Zastupnik je preduzeća zajednica sindikata Srbije - Tržnice Niš.

Radovan Ždraljević je, takođe, zastupnik Zajednice sindikata Srbije - Nišstan. Za razliku od Milice i Nikole, Zoran Ždraljević nije odgovorio Južnim vestima.

Advokatica Tanja Savić takođe je uspela da izlicitira, nešto samostalno, nešto u vidu punomoćja. Partnerka je i radi zajedno sa radnim timom Advokatske kancelarije Milana Petrovića, koji je predsednik Upravnog odbora Advokatske komore u Nišu.

Petrović je, između ostalog, poznat po tome što je pre tri godine branio četvoro Nišlija osmunjičenih za digitalne prevare od 70 miliona dinara. Branio je i Zorana Ajkovića Ajkulu, osumnjičenog za iznudu novca.

I asvokatici deo kolača; ilustracija; foto: JV / Tamara RadovanovićI Tanja i Milan poznati su Nišlijama i po nedavnom slučaju, u kome su branili bivšeg ukrajinskog obaveštajca i raščinjenog generala Andrija Naumova, za koga su iz Ukrajine zamolnicom tražili izručenje.

Savić je dobila garažno mesto za 4.850 evra, a početna cena bila je 2.222 evra.

Najvišu početnu cenu imala je zgrada u Ulici kralja Stefana Prvovenčanog, a za čak 163.000 dinara kupila je firma Đokić gradnja, čiji je direktor Miodrag Đokić.

Prepirke na licitaciji; foto: JV / Tamara RadovanovićOsnovana je 6. septembra 2019. godine, sa sedištem u Ilije Birčanina i bavi se izgradnjom stambenih i nestambenih zgrada.

Za 45.000 evra stan u Dragiše Cvetkovića kupio je Dragan Pejčić, direktor preduzeća Kiesow doo, što je inače “ćerka” nemačke firme Erich kiesow holding GMBH.

Saša Milosavljević i Tomislav Stojadinović biće komšije pošto su kupili stanove u Sremskoj, dok je Miloš Đorđević izlicitirao stan u Dragiše Mišovića. Objekat u Gabrovcu pripašće Teodori Milošević, a još jedno garažno mesto Milošu Kukurekoviću.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.