Izvor: JUGpress.com, 02.Nov.2023, 22:33

SNS reaguje na prozivke iz GG Za Leskovca Zajedno, kažu da su oni uradili sve ono što se plaća od novca svih građana

LESKOVAC

Grad Leskovac posvećeno i istrajno brine o svim segmentima obrazovanja i to dokazuje nizom mera koje nisu privremenog karaktera, već kada jednom postanu deo budžeta u narednim godinama se za njih povećavaju sredstva, saopštio je leskovački odbor SNS u reakciji na današnje >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << prozivke Grupe građana Za Leskovca ZAJEDNO da grad nije hteo da obezbedi novca za udžbenike kad su onbi to predlagali ali jeste pred izbore.

“Evo saopštenja SNS .

“Od 2019. godine smo uveli meru plaćanja udžbenika učenicima prvog razreda i ovo je peta godina kada ova sredstva isplaćujemo na račun roditelja. I ovakav vid podrške smo odabrali ciljano, umesto da kupujemo udžbenike, a znamo da škole koriste različite izdavače, da deca pojedine udžbenike nabavljaju od učenika starijih razreda, mi uplaćujemo novac roditeljima i oni su ti koji će taj iznos opredeliti za udžbenike, pribor, ili možda garderobu dece. Ono što opozicija nikada nije pomenula, a to je da grad Leskovac prebacuje sredstva Centru za socijalni rad, za nabavku udžbenika za svu decu čiji se roditelji nalaze na evidenciji centra, i do završetka srednje škole.

Nabavka, odnosno opredeljivanje sredstava za udžbenike je tema o kojoj smo razmišljali godinama unazad. A sada su se, zahvaljujući stabilnom budžetu i time što grad Leskovac više nema nijedan kredit, stekli i uslovi za to. Navedenu meru je gradonačelnik Goran Cvetanović i najavio početkom ove školske godine, a kao što vidite, najave ovog tipa se izvršavaju i ranije. A da ovo neće biti jednokratna mera govori i činjenica da se ova sredstva planiraju i u budžetu za narednu godinu i to u uvećanom iznosu, odnosno po skali da će roditelji prvaka dobiti po 7000 dinara, a onda za svaki naredni razred po 1000 dinara više, do 14000 koliko će biti nadoknada za učenike osmog razreda.

Možemo da nastavljamo i dalje šta je sve od mera, nenajavljeno bez pokrića kao što to čini lažna opozicija, ne jednokratno isplaćeno i poklonjeno, već realizovano tokom godina i planirano za ubuduće.

To su rančevi za đake prvake koje su ove godine prvi put dobili naši najmlađi školarci, ekskurzija za Vukovce srednjih škola koja se realizuje od 2015. godine, žurka i podela bicikli za osnovce od. To je svakako obnovljeni Fond za mlade talente, koji su neki drugi ugasili, a kroz koji je do sada prošlo preko 5000 najtalentovanijih, najuspešnijih učenika…

Dragi roditelji učenika osnovnih škola, dragi učenici računajte sa sigurnošću da ćete dobiti nadoknadu za nabavku udžbenika do kraja godine, ali i narednih godina, jer ovo nisu jednokratne mere i prazna obećanja. Mi nastavljamo sa svim što smo započeli, jer Leskovac ne sme da stane, jer Srbija ne sme da stane.” (kraj) SNS/LJS

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.