SNS preuzima vlast u Šapcu i Užicu?

Izvor: Vesti-online.com, 06.Sep.2012, 21:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SNS preuzima vlast u Šapcu i Užicu?

Šabački ogranci SNS, SPS i DSS potpisali su koalicioni sporazum i formirali grupu od 27 odbornika. Za većinu u tom parlamentu potrebno je 36 od ukupno 69 odbornika, a za smenu vlasti potrebna je odbornička grupa URS koja ima 11 predstavnika.

Preslikavanje vlasti sa republičkog nivoa u gradovima širom Srbije  
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << />
Vladajuću koaliciju u Šapcu čini DS sa 25 odbornika, URS sa 11 i koalicija SPO-LDP-Bogata Srbija sa šest odbornika, dok je u opoziciji SNS sa 14, SPS sa osam i DSS sa pet odbornika.

 

Prema rečima lidera okružnog odbora SNS-a Dragana Tomića, očekuje se da nova većina bude formirana prelaskom URS-a u novi blok.

 

Užice: Socijalisti napuštaju demokrate

Promena vlasti na lokalu sprema se i u Užicu gde su do sada uspešno sarađivali socijalisti i demokrate.

 

Predsedništvo SPS naložilo je užičkim socijalistima da "prekomponuju" vlast u gradu, tako što će napustiti savez sa DS i početi pregovore s naprednjacima o formiranju nove koalicije, čiji bi stranački sastav trebalo da odgovara strukturi republičke vlade.

 

To je za Danas potvrdio Neđo Jovanović, predsednik socijalista u Užicu i narodni poslanik, dodavši da će razgovori sa SNS o novoj skupštinskoj većini početi za dan ili dva. "Nova gradska vlast trebalo bi da bude formirana do kraja septembra", najavljuje Jovanović.

 

Umesto sadašnje koalicije DS, SPS-PUPS-JS, LDP i Nove Srbije, koja ima 41 od ukupno 67 odbornika, a koja je uspostavljena pre dva meseca, novu vlast, osim socijalista i naprednjaka, trebalo bi da čine URS i eventualno DSS, i imala bi ukupno 37 mandata.

 

"Šabac je jedan od šest gradova koji su predviđeni za prekomponovanje vlasti dogovorom ministara Aleksandara Vučića i Mlađana Dinkića. Time bi se napravila stabilna većina u koju smo već pozvali i SPO i LDP jer smatramo da i oni mogu pomoći oporavku grada. Smatramo da URS što pre mora da raščisti odnos sa Demokratskom strankom i posluša dogovor stranačkih centrala", rekao je Tomić.

 

U ogranku Ujedinjenih regiona Srbije nisu želeli da komentarišu najavu formiranja nove vlasti po principu republičke, ali su naglasili da je lokalna vlast formirana u interesu građana i da je stabilna.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.