SNS predlaže Vladu od 12 ministarstava

Izvor: Politika, 05.Jun.2012, 15:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SNS predlaže Vladu od 12 ministarstava

BEOGRAD – Srpska napredna stranka (SNS) nudi mogućim koalicionim partnerima Vladu sa 12 ministarstava i dve kancelarije - za dijasporu i Kosovo, izjavila je danas kandidatkinja SNS-a za premijerku Srbije Jorgovanka Tabaković.

Vlada koju bi formirala koalicija na čelu sa SNS-om imala bi Ministarstvo spoljnih poslova, Ministarstvo odbrane, Ministarstvo unutrašnjih poslova, Ministarstvo finansija, Ministarstvo pravde, Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva, vodoprivrede >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << i životne sredine, Ministarstvo privrede i rada i Ministarstvo za saobraćaj, infrastrukturu i prostorno planiranje.

Vladu bi činili i Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu, Ministarstvo prosvete, omladine, sporta i tehnološkog razvoja, Ministarstvo zdravlja, porodice, socijalne i dečije zaštite i Ministarstvo kulture i informisanja.

Odlazeća Vlada Mirka Cvetkovića imala je 15 ministarstava, ministra bez portfelja, jednog zamenika premijera i dva potpredsednika Vlade.

-------------------------------------

Tabaković: Strpljivo ćemo sačekati ishod pregovora DS i SPS

Srpska napredna stranka (SNS) „strpljivo će sačekati” ishod pregovora o sastavljanju vlade između Demokratske stranke (DS) i Socijalističke partije Srbije (SPS), a ako ti pregovori ne budu uspešni naprednjaci će predložiti SPS-u da zajedno formiraju vladu, izjavila je danas kandidat SNS za premijera Jorgovanka Tabaković.

„Nemamo rok dokle ćemo čekati. Ako DS i SPS oforme većinu od 126 predložićemo zakone koje smo ranije najavljivali, a ako ne bude takve većine spremni smo da odmah razgovaramo o sastavu nove vlade”, rekla je Tabaković na konferenciji za novinare u Beogradu.

Navela je da bi treći partner u koaliciji SNS i SPS bila Demokratska stranka Srbije, a da sa Ujedinjenim regionima Srbije najverovatnije naprednjaci ne bi ušli u koaliciju.

„(Lider URS) Mlađan Dinkić strahuje jer se afera Martina Šlafa i kupovine Mobi 63 otvorila u Austriji i Dinkić ćuti po strani”, rekla je Tabaković.

Dodala je da nije dobro da predsednik DS vodi vladu jer je prethodna vladajuća koalicija na čelu sa demokratama dovela zemlju i građane u lošu situaciju.

Upitana da li je i lider socijalista Ivica Dačić odgovoran za loše stanje u zemlji, ona je odgovorila da jeste odgovoran, ali da mu je „alibi dala Demokratska stranka”.

„Najbolju preporuku Dačiću za razgovore sa SNS dao je Boris Tadić time što u njemu video čoveka koji se ne može optužiti za devedesete godine. Niko Dačića nije demantovao kada je rekao da se nije mnogo pitao u prethodnoj vladi”, rekla je Tabaković.

Beta

objavljeno: 05.06.2012.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Politika...






Povezane vesti

SNS predlaže Vladu od 12 ministarstava

Izvor: Beta, 05.Jun.2012

BEOGRAD, 5. juna 2012. (Beta) - Srpska napredna stranka nudi mogućim koalicionim partnerima Vladu sa 12 ministarstava i dve kancelarije - za dijasporu i Kosovo, izjavila je u utorak kandidatkinja SNS-a za premij.

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.