SNS predlaže Anketni odbor o izborima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Jun.2016, 14:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SNS predlaže Anketni odbor o izborima

U Skupštinu Srbije danas je stigao predlog šefa poslaničke grupe Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandra Martinovića da se formira anketni odbor koji bi utvrdio činjenice vezane za dešavanja tokom izbornog i postizbornog procesa.

"Podnosim predlog odluke o obrazovanju Anketnog odbora radi utvrđivanja činjenica i okolnosti vezanih za dešavanja tokom izbornog i postizbornog procesa, pritiscima >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << na državne organe i pokušaja lažiranja narodne volje, s predlogom da se odluka donese po hitnom postupku", naveo je Martinović.

On je u predlogu podnetom u petak, 3. juna, naveo da bi anketni odbor činio po jedan poslanik svake poslaničke grupe, koga odredi predsednik poslaničke grupe u roku od sedam dana od dana stupanja na snagu odluke o formiranju odbora.

Zadatak odbora je da utvrdi da li je bilo pritisaka na državne institucije, da li je bilo lažiranja narodne volje, a odbor ima pravo da traži od državnih organa i organizacija podatke, kao i da uzima izjave od pojedinca, navodi se u predlogu.

Anketni odbor ima 120 dana od dana konstituisanja da na ta pitanja odgovori.

Među razlozima za donošenje odluke o formiranju odbora navedeno je da su tokom izbornog dana više puta lažno iznošene tvrdnje o većem broju nepravilnosti sa ciljem da se izbori predstave kao neregularni.

Martinović je naveo i da su predstavnici opozicije "ujedinjeni u borbi za fotelje" upadali u Republičku izbornu komisiju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.