SNS optužuje vlast

Izvor: RTS, 10.Jun.2011, 18:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SNS optužuje vlast

Imenovanje premijera Mirka Cvetkovića za predsednika Koordinacionog tela za pristupanje Evropskoj uniji je "skandalozno", jer je on "uništio srpsku privredu", ocenio zamenik predsednika SNS-a Aleksandar Vučić.

Zamenik predsednika Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić rekao je da je imenovanje pemijera Mirka Cvetkovića na čelo Koordinacionog tela za pristupanje Evropskoj uniji >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << "skandalozno", jer je, kako smatra, uništio srpsku privredu.

Vučić je ocenio da je vlast dovela Srbiju do "ivice propasti" i pozvao je da prekine da razara zemlju, zadužuje buduće generacije, kao i da "laže" da privreda oživljava.

Prema njegovim rečima, dug privrede u 2010. godini dostigao je 90 milijardi dinara, a vlast se u poslednja dva meseca zadužila za dodatnih 700 miliona evra kod Evropske investicione banke.

Povodom smenjivanja glavnog i odgovornog urednika lista Alo Antonija Kovačevića, Vučić je rekao da je, po njegovim saznanjima, Kovačević smenjen dan pošto je predsednik Boris Tadić večerao sa vlasnicima "Ringijera", pod čijim okriljem posluje i taj list.

"Način na koji je Kovačević smenjen pokazao je da je vlast spremna da svim sredstvima štiti svoje fotelje", rekao je Vučić.

Vučić je dodao da je tako hapšenje haškog optuženika Ratka Mladića iskorišćeno da bi se sa "zapadnim partnerima završilo sa smenom ljudi koji su njihovi neistomišljenici".

Vučić je naveo da će tako vlast imati još jedne novine u kojima će da "laže".
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.