SNS ne odustaje od mitinga

Izvor: RTS, 22.Mar.2011, 15:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SNS ne odustaje od mitinga

Naprednjaci neće odustati od mitinga, bez obzira na to da li će im neko iz vlasti odgovoriti na zahtev za raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora, rekao je zamenik predsednika SNS-a Aleksandar Vučić.

Srpska napredna stranka organizovaće 16. aprila, u Beogradu, miting sa zahtevom da do kraja novembra budu raspisani vanredni parlamentarni >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << izbori, a u vrhu te stranke očekuju da će okupiti oko 100.000 građana.

Zamenik predsednika SNS-a Aleksandar Vučić rekao je na konferenciji za novinare da naprednjaci od mitinga neće odustati, bez obzira na to da li će im do tada neko iz vlasti odgovoriti na zahtev za raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora.

Upitan šta će se dogoditi, ukoliko u međuvremenu SNS, ipak, dobije odgovor vladajuće koalicije, Vučić je rekao da će mitinga, svakako, biti i da će, potom, javnost o svemu biti obaveštena, a da će u suprotnom do kraja ostati sa narodom.

Prema njegovim rečima, razlog za skup u Beogradu naprednjaci, pored ostalog, vide i u činjenici da je u Srbiji milion i po ljudi bez posla, da je najugroženija mlada populacija, a da je od 2000. do 2010. godine zemlju napustilo četiri puta više mladih i obrazovanih nego do 2000. godine.

"Plata u Srbiji danas je na nivou iz 1970. godine, a po međunarodnim kriterijumima poslovni rizik u Srbiji je povećan. U obrazovanje mladih u poslednjoj deceniji Srbija je uložila 12 milijardi evra, i oni sada, umesto srpske, podižu ekonomiju neke druge zemlje", rekao je Vučić.

Zamoljen da prokomentariše obećanja lidera SNS-a Tomislava Nikolića da će na mitingu sedeti na stiroporu, Vučić je istakao da je kreativni tim te stranke već smislio "razne trikove".

SNS, prema njegovim rečima, povodom zahteva za raspivanje vanrednih parlamentarnih izbora, niko iz Demokratske stranke još nije direktno kontaktirao.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.