SNS napustila vlast u Trsteniku

Izvor: RTS, 24.Jun.2015, 16:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SNS napustila vlast u Trsteniku

Srpska napredna stranka je izašla iz vladajuće koalicije u Trsteniku obrazlažući to prevelikim zaduživanjem opštine i smenjivanjem direktora "Komstana".
S druge strane vlast smatra da se radi o političkom potezu uoči očekivanih lokalnih izbora.

Prelazak naprednjaka u opoziciju neće poremetiti vladajuću koaliciju koja >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i bez njih ima apsolutnu većinu, koju predvodi Narodni pokret Srbije, čiji lider je predsednik opštine Trstenik Miroslav Aleksić.
Predsednik lokalnih naprednjaka Aleksandar Ćirić izjavio je Tanjugu da su odbornici te stranke odlučili da napuste vlast jer je Skupština opštine izglasala novo kreditno zaduživanje od 43 miliona dinara.
On je rekao i da je razlog za napuštanje vlasti i to što je "iz poltičkih razloga smenjen direktor "Komsatana' koji je dobro radio, i po oceni Nadzornog odbora i građana.
Ćirić je dodao i da je vlast u Trsteniku loše radila iako predsednik opštine ima "sve poluge u svojim rukama" i da su svoju nesposobnost i nerad pokušavali da prebace na naprednjake.
Aleksić je u izjavi Tanjugu negirao stavove dojučerašnjih koalicinih partnera istakvaši da naprednjaci u lokalnoj vlasti nisu radili ništa osim što su se bavili sami sobom i unutarstranačkim izborima.
On je naveo i da je direktor "Komstana" loše radio i da je u tom javno preduzeću bilo niz problema na koje su se konstantno žalili građani koji odlučuju da li neko dobro radi ili ne.
Aleksić je rekao i da je odluka o kreditnom zaduženju planirana u opštinskom budžetu i da je namenjena za kapitalne investicije a da su za nju glasali i naprednjaci prilikom usvajanja budžeta.
Radi se o političkom zaokretu, što je legitimno, uoči očekivanih lokalnih izbora", rekao je Aleksić dodavši da naprednjaci, dok su bili u vlasti, osim što su primali plate nisu ništa uradili.
Vladajuću koaliciju u Trsteniku čini Narodni pokret Srbije, Socijaldemokratska stranka i Socijalistička partija Srbije dok su u opoziciji naprednjaci, Srpski pokret obnove i Demokratska stranka.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.